NORDRE FOLLO KULTURSKOLE

SE BILDESERIEN HER: Trykk på pilen i det øvre hjørnet til høyre for å se flere bilder fra ABBA-konserten mandag 30. mai. Alle foto: Yana Stubberudlien

Imponerte med ABBA-konserten

Over 400 mennesker storkoste seg mandag kveld i Kolben da kulturskolen sørget for en flott storskala-konsert med de beste låtene fra ABBA.

Publisert Sist oppdatert

– Konserten var helt fantastisk! Det var også gledelig å se at barn og unge endelig kunne gjøre store konserter igjen uten å måtte tenke på restriksjoner på avstand og antall elever samlet, sier Monica Offerdal (54) fra Kolbotn.

STORKOSTE SEG: Monica Offerdal (54) fra Kolbotn storkoste seg på konserten.

Hun var en av de mange foresatte som storkoste seg som publikum på ABBA-konserten, som ble arrangert av Nordre Follo kulturskole.

– Kulturskolen har nok en gang bevist at de er veldig flinke til å tilrettelegge for barn og unge. Jeg ble veldig imponert over det flotte samspillet, men også over hvor tøffe og flinke elevene var på scenen, sier Offerdal.

Siden i fjor høst

Planleggingen av dette arrangementet startet i fjor høst da tre lærere ved Nordre Follo kulturskole, Marthe Susann Åndahl, Mads Lægreid Olsen og Jorun Bjoner, ønsket å gjøre en stor samspillskonsert med profesjonell lyd og lys når samfunnet nærmet seg normalen etter pandemien.

– I to år har elevene og lærerne ved kulturskolen jobbet frem mot konserter som vi har måttet avlyse. Vi ønsket derfor at elevene skulle få erfare en forrykende konsert nå når pandemien er over, sier Åndahl, som har vært primus motor for ABBA-konserten.

To konserter

I flere måneder har elevene øvd på de musikalske perlene til ABBA. Resultatet er to store samspillskonserter i sal én på Kolben kulturhus mandag 30. mai og tirsdag 31. mai.

Oppegård Avis var på den første konserten. Før konserten startet var foajeen fylt opp av hundrevis av publikummere som stilte seg i kø for å få plass i salen.

Mange av elevene har aldri før opptrådt på en profesjonell scene og foran et så stort publikum, så det var mye spenning og glede i luften.

– Nervene var nok ekstra store siden elevene ikke fikk mulighet til å spille så mye for andre den siste tiden på grunn av pandemien, men gleden over å kunne spille musikken sammen var større, sier Åndahl.

Sjekk den store bildeserien fra konserten. Trykk på pilen i det øverste hjørnet til hovedbildet for å se flere bilder.

OVER 100 ELEVER OG 18 LÆRERE: Det var en storskala-konsert med mye flott musikk.
FULLT HUS: Over 400 mennesker kom til Kolben for å oppleve kulturskolens ABBA-konsert mandag kveld.

Stående applaus

Kulturskolen stilte opp med 18 lærere og 21 band. Bandene var hovedsakelig satt sammen av elever som vanligvis hadde en-til-en-undervisning, men som nå skulle spille i band.

Til sammen var det snakk om over 100 elever i alderen fra ni til 19 år som deltok i de to konsertene og tok publikummerne tilbake til 70-tallets glade discodager.

Med profesjonell lyd og lys, flotte 70-tallskostymer og velkjente slagere som Dancing Queen, Mamma Mia, Thank You For The Music og mye mer, lå alt til rette for flotte opplevelser som både rykket i dansefoten og spilte på hjertestrengene.

WATERLOO: Her imponerte elevene med både sang og dans, og sjekk de flotte kostymene!
KLEDD I STIL: På bildet kan du se Odin Rogneflåten på gitar.

Det var en forrykende konsert på litt over en time, som ble avsluttet med en velfortjent stående applaus fra salen.

– Yes! Dette var veldig bra. Elevene var veldig flinke. Jeg opplevde min egen ungdomstid gjennom dem. Jeg er veldig stolt av ungdommene som våger å stå på scenen og spille musikk som gir så mye glede, sa ordfører Hanne Opdan rett etter konserten.

BLE IMPONERT: Ordfører Hanne Opdan ble veldig imponert. Her kan du se henne sammen med arrangementansvarlig Marthe Susann Åndahl og de andre lærerne ved kulturskolen.

Hektet på ABBA

– Det var kjempegøy å synge foran et så stort publikum og det var en helt fantastisk stemning i salen. Det gikk mye bedre enn forventet da vi fikk ordentlig lyd og lys. Det gikk særlig bra da vi sang «Gimme! Gimme! Gimme!» («A Man After Midnight)», sier Vilde Offerdal (18), Vera Brynildsen (17) og Sunniva Treider Smestad (18) fra Kolbotn, som har gått på kulturskolen i seks år.

IMPONERTE MED SANG: Vilde Offerdal (18), Vera Brynildsen (17) og Sunniva Treider Smestad (18) fra Kolbotn.

De sier at ikke alle av dem var ordentlige ABBA-fans før konserten, men at underveis har følelsene blitt sterkere og sterkere.

– Nå har jeg blitt skikkelig hektet på både ABBA og Mamma Mia-filmen, innrømmer Vilde Offerdal.

– Over alle forventninger

Lærerne ved kulturskolen er også veldig fornøyde med arrangementet og elevenes prestasjoner.

– Det gikk over alle forventninger. Det var gøy med fullt hus på konserten og veldig god respons fra publikummerne. Det er nettopp det som er så gøy for musikerne, sier Marthe Susann Åndahl.

Hun takker UngMusikk, som er et samarbeidd mellom Norges musikkhøgskole og musikkutdanningen i kommuner i Viken, for den økonomiske støtten knyttet til opplegget med profesjonelt lys. Kulturskolen hadde ikke nok penger til å dekke dette på egen hånd.

– Skaper opplevelser for livet

Åndahl sier arrangementer som dette er viktig for elevene, ikke bare med tanke på å få utviklet seg på sitt fag og instrument, men også fordi kunst og kultur har et viktig og stort sosialt aspekt.

– Vi er glad for at lokalpolitikerne kommer og ser verdien av slike arrangementer og det vi gjør. Kulturskolen er en viktig arena og et fristed for mange barn og unge. Her blir elevene kjent med hverandre, de kan møte andre elever som er interessert i det samme som dem, og de får oppleve mestring og samhold i fellesskapet, sier Åndahl.

Hennes kollega, gitarpedagog Roy Henning Snyen, takker alle elevene for innsatsen.

– Det er veldig gøy at det vi gjør gir så flotte resultater på scenen. Arrangementer som dette er veldig viktige. De skaper flotte opplevelser for livet, sier han.

Powered by Labrador CMS