LOKALE SAKER: På oavis.no får du utelukkende lokale saker fra verdens viktigste sted; stedet der du bor. Slik blir det også i valgkampen.

Valgkamp er et stort pluss

KOMMENTAR: Valgkamp er et stort høydepunkt for oss i lokalpressen. Slik blir vår dekning.

Publisert Sist oppdatert

11. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. For deg som innbygger er det en utmerket anledning til å gi dine favorittpolitikere fornyet tillit, eller å slå et slag for en ny retning. Populært sagt gir det deg også retten til å klage over tingenes tilstand de neste fire årene.

Vi i Oppegård Avis skal gjøre alt vi kan for at du er maksimalt oppdatert på hva de ulike partiene mener, hvilke saker de anser som sine viktigste, hva de mener om omdiskuterte temaer og om de har spesielle kamper de vil kjempe.

I dag og neste dagene blir partiene utfordret på sine planer for eldreomsorg. Senere vil vi belyse hva de mener om for eksempel eiendomsskatt, skole, Pride, Kolbotnvannet og andre lokale temaer.

Et krevende arbeid

Selv om politikerne aldri er mer på tilbudssiden enn i en valgkamp, og gjerne vil fortelle om seg og sitt, er det et krevende arbeid å utfordre og dokumentere hva de ulike aktørene har å bidra med for demokratiet. Svarene finnes ikke alltid i et partiprogram, for der finner du temaene de vil snakke om.

I Oppegård Avis har vi et valgkamp-mål om også å stille spørsmål våre lokale politikere ikke vil svare på. Vi tror det vil belyse forskjellene mellom partiene på en bedre måte, og gi deg et enda bedre grunnlag for å avgi din stemme 11. september.

«Valgkamp for alle pengene»

Etter sommerferien skrur vi til og gjør valgkampen til vår hovedprioritet. Kall det gjerne «valgkamp for alle pengene». Apropos penger. I 2023 mener vi at det er selvfølge at journalistikk skal koste penger. Vi registrerer at debatten om pluss-saker dukker opp med jevne mellomrom, men den avgjørelsen er tatt, og vi lever lykkelig med den. 

Vi er svært takknemlige for den tilliten mange lesere har vist oss, men vi registrer samtidig at vi fortsatt har mange å overbevise om at 125 kroner i måneden er vel anvendte kroner. Forhåpentligvis vil en bred dekning av valgkampen overbevise flere av dere til å bli abonnenter, for stort sett samtlige saker om valget og valgkampen vil være bak betalingsmur. Sånn er lokalavishverdagen i 2023.

Akkurat som valget er ditt den 11. september, er det også det når det gjelder Oppegård Avis. Vi håper likevel flest mulig av dere har valgt oss i god tid før du står foran valgurnen.

Powered by Labrador CMS