SØLVGUTTER: Langt fra alle fotballspillere får oppleve å ta sølv i Adidas cup.
SØLVGUTTER: Langt fra alle fotballspillere får oppleve å ta sølv i Adidas cup.

Sølvguttene

Kolbotn G15 sikret seg sølv i prestisjetunge Adidas cup.

Publisert

Sluttspillet i Adidas-cup, også kalt uoffisielt NM, ble som vanlig arrangert på Gjøvik, og i år som i fjor, hadde Kolbotn kvalifisert seg for sluttspill i 15-årsklassen.

Laget hadde i tur og orden tatt seg av Nesodden, Strømsgodset og Skeid i gruppespillet, og i åttedelsfinalen på Geilo ble Vestsiden Askøy sendt hjem med tap. 14 dager senere led Varegg fra Bergen samme skjebne i kvartfinalen, også dette på Geilo, og sluttspill på Gjøvik var et faktum.

Fra gulljakt til gråstein

I semifinalen ventet et nytt bekjentskap, nemlig Kongsberg. Det er mulig Kongsberg kom til Gjøvik for å grave gull, men etter en noe nølende start fra Kolbotn, ble det tydelig at gutta fra sølvgruvebyen skulle få mer enn nok med å holde følge.

Kolbotn trykket motstanderen bakover på banen, men de store sjansene uteble helt til Sivert Eidsten mottok en nydelig bakromspasning fra midtbaneterrier Oliver Nordén. Eidsten skøyt på direkten, men ballen smalt i metallet og ut i feltet igjen. Kongsberg fikk etterhvert klarert, men på det påfølgende hjørnesparket viste William Fjell Langekjend at det er hold i uttrykket «er du god nok, er du gammel nok». 14-åringen fra Tårnåsen skubbet unna det som stod i veien av rødkledde, og satte pannebrasken til. Ballen traff undersiden av tverrligger før den suste i nettmaskene bak motstanderens keeper. 1-0 til Kolbotn!

Finaleklare

Resultatet sto seg til pause, og nervene hos både spillere og forfrosne supportere i blått og hvitt, hadde roet seg noe.

Etter hvilen hadde Kongsberg noen tilløp til farligheter på kantene der de hadde raske og gode spillere, men Kolbotn slapp dem ikke til en eneste gang, mye takket være strålende spill i den bakre treeren bestående av Simen Feragen, William Langekjend, og Ole H. Melhus, godt hjulpet av Simon Aga og Sondre Hauger på kant. Kampen ebbet ut med 1-0 til Kolbotn og gutta var klare for finale dagen etter!

Tøff motstand

Førde er ikke noe fotballstormakt, men det er altså årets tapende Norway Cup-finalist vi snakker om. De tok tidlig tak i kampen og produserte sjanse på sjanse mot et passivt Kolbotn-lag. Til slutt måtte Kolbotns eminente keeper, Michael M. Engeby, kapitulere.

Målet skulle nok vært avblåst for en klar offside, men både assistent -og hoveddommer gikk glipp av det.

Førde fortsatte kjøret mot Kolbotns mål, og våre gutter skapte lite bortsett fra et langskudd fra Oskar Hauger og et fint dribleraid på venstre kant av den ett år yngre Joakim Kjensli. Til pause sto det hele 3-0 til vestlendingene, og guttene i hvitt gikk i garderoben vel vitende om at dette ville bli tøft.

– Et velplassert skudd

En fotballkamp består som kjent av to omganger, og i andreomgang fikk de tilreisende Kolbotn-supporterne se et annet lag på banen. Midtbanen, anført av kaptein Oskar S. Hauger, fikk fart på beina, godt hjulpet av Jakob Hauksson, Sondre Hauger, Oliver Nordén og Noah Haugene. Sistnevnte også en gutt fra 08-kullet.

Borte var de høye skuldrene, og gutta viste til tider godt spill mot en meget god motstander. Med 10 minutter igjen slo Halvor Kjærnes Schistad inn foran mål. Om det var vinden eller noen der oppe med hvit drakt som hadde en finger med i spillet, vites ikke, men ballen dalte inn bak Førdes keeper, og håpet var tent igjen!

«Et velplassert skudd» var kommentaren fra en munter Schistad i etterkant.

Like etterpå var det kaos i Førdes forsvar og Kolbotn var millimetre fra å redusere til 2-3, men kula ville ikke i mål. Gutta var for fullt med i kampen igjen, og bakerst tok keeper Kristian B. Østerud og Joseph Nyembo tak, og viste ingen respekt for motstanderen.

Nikolai H. Jensen hadde gode involveringer og Andreas Lundin hadde også et par muligheter som kunne resultert i noe stort med et heldigere utfall. Det ville seg ikke, og dermed endte kampen til slutt 3-1 til gutta fra Førde. En liten trøst var at andreomgang i hvert fall ble vunnet av gutta i hvitt og blått, selv om det var en mager trøst der og da.

Cup er kult

Pokalen gutta mottok for andreplassen var vel fortjent, og gutta kan være stolte av reisen de har hatt i årets Adidas-turnering.

Cup er kult. Det er krydder i hverdagen, noe denne helgen på Gjøvik ettertrykkelig bidro til. En ting er det sportslige, men det å reise på tur og oppleve ting sammen som lag, er også en stor del av pakka. Foreldre, trenere og ikke minst gutta selv skal ha en stor takk for at helgen ble en kjempefin opplevelse for alle involverte. Og selv om ikke det ble seier, så er det beste med fotball at det alltid kommer nye kamper! Takk for opplevelsen, og vel blåst, gutter!

Powered by Labrador CMS