JUBEL: Kolbotns 2006-gjeng kunne slippe jubelen løs etter et straffedrama av de sjeldne.

Straffet Fana - nå venter Enga

Det ble et straffedrama av de sjeldne da Kolbotns 2006-lag sikret seg plass i kvartfinalen i Adidas cup.

Publisert Sist oppdatert

Adidas cup er en turnering hvor mange lokale fotballag kan måle krefter mot lag fra store deler av Sør-Norge. Derfor er det også regnet som et slags uoffisielt NM for aldersbestemte lag.

LANG REISE: Det er ikke hver dag man spiller bortekamp i Hallingdal.

Og nettopp derfor var det også mye prestisje på spill da Kolbotns 2006-mannskap busset til Ål for å bryne seg på bergenslaget Fana. Ål sier du? Ja, det er nemlig slik at når lag fra ulike deler av landet skal møtes i Adidas cup, så møtes de bokstavelig talt på halvveien.

Og det ble et nervedrama uten like på Ål Trafford, som banen faktisk heter.

Det gode bergenslaget, som leder sin førstedivisjon på hjemlige trakter, tok ledelsen, men KIL-guttene kom tilbake og utlignet. Flere mål ble det ikke verken i ordinær tid, eller i ekstraomgangene, så da var det duket for fotballverdens mest brutale øvelse; straffekonk.

Det virket derimot som om ingen av lagene aksepterte premisset om at noen til slutt må bli syndebukk, for også her fulgte lagene hverandre som skygger. Det er nemlig sjelden vare at samtlige av de 10 første straffene blir satt i mål.

Keeperdrama

På den ellevte straffen startet dramaet for alvor. Fana sendte frem sin keeper til å ta sin sjette straffe og den høyreiste sisteskansen blåste ballen til side for mål.

Dermed hadde plutselig Kolbotn muligheten til å vinne da keeper Theodor Monstad Høgsnes satte fart mot ballen. Skuddet ble dessverre for løst, og neglebitingen måtte fortsette.

De neste seks straffene, tre til hvert lag, ble alle satt på forbilledlig vis, og dermed stod det 9-9 i den høydramatiske 1/8-dels finalen.

Så bestemte allerede omtalte Monstad Høgsnes at nok fikk være nok. På Fanas tiende straffe kastet han seg som en lettbent panter mot sin venstre side og parerte forsøket på mesterlig vis.

KIL fikk nok en gang muligheten til å avgjøre.

REDDET: Her kaster KIL-keeper Theodor Monstad Høgsnes seg til riktig side og redder Fanas forsøk.

Ville jubelscener

Frem tuslet angriper Lars Martin Vonen, bedre kjent som «Larsern». De rundt 40 meterne frem mot krittmerket har nok aldri føltes så lange og ensomme som akkurat da, men Vonen gjorde som spisser skal gjøre, og satte kula i mål.

Det er sannsynligvis en overdrivelse å si at jubelbrølene kunne høres helt til Kolbotn, men at noen i området rundt Sollihøgda kanskje stusset over høylytt roping søndag ettermiddag, vil ikke overraske oss.

Nå venter Vålerenga i kvartfinalen, en kamp som sannsynligvis spilles allerede denne uken. Hva så med Fana?

De måtte reise Von(en)bråten hjem til Bergen...

VILL JUBEL: Shalalalalala - ååååååå - Kolbotn kunne høres et godt stykke nedover Hallingdalen etter kampslutt.
Powered by Labrador CMS