Eiendom

I VEKST: AEKO Gruppen som har kontorer i Edvard Griegs vei utvider med stadig flere konsepter og ansatte. Fra venstre: Fagsjef  i AKEO Entreprenør, Bjørn Ole Hansen, og Arne Erik Rønningen, daglig leder i AEKO gruppen
I VEKST: AEKO Gruppen som har kontorer i Edvard Griegs vei utvider med stadig flere konsepter og ansatte. Fra venstre: Fagsjef i AKEO Entreprenør, Bjørn Ole Hansen, og Arne Erik Rønningen, daglig leder i AEKO gruppen

Kolbotnfirmaet AEKO vokser

Det Kolbotn-baserte eiendomskonsernet AEKO har utvidet med entreprenørvirksomhet

Publisert

AEKO Gruppen er et lokalt Kolbotn-basert eiendomskonsern, med kontorer i Edvard Griegs vei, som består av forretningsområdene AEKO Eiendomsutvikling AS, AEKO Boligutleie AS og AEKO Entreprenør AS. Sistnevnte er det nyeste tilskuddet til gruppen.

– Vi startet opp i slutten av fjoråret og har allerede fått en ganske stor kundemasse både privatpersoner og større utbyggere, forteller daglig leder Arne Erik Rønningen.

Vekst i Follo

I tilknytning til den nye satsingen har de fått inn Bjørn Ole Hansen som fagsjef, en mann med over 30 år i bransjen.

– Per i dag er vi åtte ansatte i AEKO Entreprenør, men vi rekrutterer og utvider maskinpark basert på vår vekststrategi. Vi skal blant annet ansette ny daglig leder i selskapet, forteller Rønningen.

Målet på sikt er vekst basert på Follo regionen.

– Vi vil posisjonere oss og være med på byggingen som skjer i blant annet Ski og Oppegård. Det er mye som skjer i markedet, sier Rønningen.

Navet

AEKO Entreprenør tilbyr tjenester til både private og profesjonelle utbyggere, i tillegg til kommunale oppdrag.

– Vi tar oppdrag fra utgraving av enkelttomter til større felt. For eksempel skal vi nå i gang med et felt på åtte eneboliger i Ski. Vi tar også oppdrag innen vann- og avløp. Vi leverer alt fra utgraving til ferdig eiendom med plen, hekk og asfalt. Vi har blant annet egen anleggsgartner, sier Rønningen.

Alle som jobber i firmaet har tilknytning til Oppegård, og mange av oppdragene er også basert i kommunen.

– Vi har flere oppdrag i Oppegård nå. Det er jo vår nærmeste hjemmebane. Utover det har vi et geografisk nedslagsfelt fra Oslo til Son og Kolbotn som navet, sier Rønningen og legger til:

– Det bygges mye og det er jo en av grunnene til at vi startet entreprenørfirmaet. Vi har stor etterspørsel, og det er et spennende område vi bor og opererer i.

Rekruttering

Utvidelsen av konsernet krever også etter hvert flere ansatte, og ønsket på sikt er flere flinke folk, gjerne lokale.

– Vi er en seriøs aktør, og jeg synes det er hyggelig å rekruttere lokale krefter, avslutter Rønningen.

Powered by Labrador CMS