LOKALE TALENTER: Fem unge fotballtalenter fra Kolbotn er denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn og måler krefter mot de beste fotballspillerne i landet. F.v.: Aida Berg, Lea Brandstadmoen Ellingsen, Nadia Tahirukaj, Liliana Melissa Taugbøl Malloul og Malin Stranne Rønningen.
LOKALE TALENTER: Fem unge fotballtalenter fra Kolbotn er denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn og måler krefter mot de beste fotballspillerne i landet. F.v.: Aida Berg, Lea Brandstadmoen Ellingsen, Nadia Tahirukaj, Liliana Melissa Taugbøl Malloul og Malin Stranne Rønningen.

Kan bli fremtidens landslagsspillere

Kolbotn-talenter måler seg mot landets beste fotballjenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken deltar fem Kolbotn-talenter på Equinor Talentleir sammen med over 60 andre jenter i alderen 14-15 år. Der kjemper de for å overbevise Norges Fotballforbund (NFF) om at de er fremtidens landslagsspillere. For de ambisiøse spillerne betyr det mye å bli plukket ut til satsingen.

– Å delta på Equinor Talentleir betyr veldig mye for meg. Det er utrolig kult å få lov å se hvor lista ligger nasjonalt og spille mot de aller beste spillerne i Norge på mitt eget kull, sier den tekniske midtbanespilleren Aida Berg som kjennetegnes av godt overblikk, god fotballforståelse og gode gjenvinningsferdigheter.

Drømmer om Barcelona

Backen Lea Brandstadmoen Ellingsen drømmer om å komme på landslaget og på lag i Europa som Lyon og Barcelona, og trekker frem fart og gjenvinningsferdigheter som sine sterkeste sider. Hun er klar over hvor viktig det er å prestere på arenaer som dette.

− Det betyr mye. Det er en fin opplevelse hvor jeg kan lære mye, sier Ellingsen.

Det er ingen tvil om at det betyr mye for de lovende Kolbotn-spillerne å få utfolde seg blant de beste. Fotballeiren, som arrangeres hvert år i Porsgrunn, er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen der det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Talenter med x-faktor

Til stede på leiren er J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. I løpet av året gjennomfører NFF en rekke tiltak for spillerne som hevder seg i sin årsklasse, og leiren i Porsgrunn er en synlighetsarena for spillere som vil nå opp til J15-landslaget og det nyoppstartede J14-landslaget fra høsten av.

− Vår viktigste oppgave er å inspirere. Equinor Talentleir skal gi motivasjon til spillerne før, under og etter samlingen. Vi jobber også med kartlegging, skolering og læring, men inspirasjon er punkt én på lista vår. Målet med samlingen er at spillerne få nye erfaringer og referanser. De får kjenne på hvor lista ligger nasjonalt, slik at de kan fortsette å utvikle seg i klubbhverdagen og forhåpentligvis prestere for Norge internasjonalt. Jentene fra Kolbotn er her fordi de har overbevist over tid og har vist x-faktor, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Viktig balansegang

Det er ikke bare fotball de unge jentene har på plakaten i en hektisk hverdag. Også skole tar opp mye tid, og det er viktig å finne balansen i hverdagen.

– Skole er viktig for meg fordi jeg vil ha en bra jobb hvis jeg ikke blir fotballspiller, sier den raske og tekniske angrepsspilleren Nadia Tahirukaj.

Kolbotn-talentene har mange støttespillere, men for Aida Berg er det spesielt tre personer som motiverer og inspirerer litt ekstra.

− Jeg ser opp til Caroline Graham Hansen, Lionel Messi og Kevin De Bruyne, forteller Berg.

Powered by Labrador CMS