GLEDER SEG: Bak fra venstre: Fredrik Løken Bjørnskau (utviklingssjef KIL kvinner), Sindre Tverå Brevik (sportslig leder KIL herrer) og Tresor Egholm (akademiansvarlig). Midten fra venstre: Julie Schei, Ina Eriksen, Malin Rugaas og Emilie Solstad. Foran fra venstre: Anton Enge Torp og Jakob Armando Hauge Jørgensen.

Kolbotn satser tungt på akademi

Kolbotn IL jobber nå på høygir for å lage et spesialtilpasset akademitilbud for fotballglade gutter og jenter. Utdannede trenere setter sammen øvelser som er morsomme, utviklende og som tilfredsstiller smittevernkravene.

Publisert

Som de fleste klubbene i landet, måtte også Kolbotn permittere ansatte etter koronavirusutbruddet og nedstengningen av landet. Nå er det imidlertid tillatt med organiserte treninger i små grupper på fire spillere og en trener. Lettelsene i restriksjonene gjorde det og mulig for flere av de permitterte i Kolbotn IL å komme tilbake i jobb, og mandag denne uken sto klubbens trenerkapasiteter på feltet igjen med tusen tanker i hodet. For nå går startskuddet for å legge til rette for enda bedre treninger for barn, unge, junior- og A-lag, samt lage et attraktivt akademitilbud for de som ønsker det. Sistnevnte er med på å finansiere at klubbens folk i det hele tatt kan returnere til klubbhuset og at de kan komme seg ut på feltet igjen. Og det kastes ikke bort tid. Første dag med akademi er 27. april!

- Mange barn og unge har hjemmeskole nå, og fotball er for mange noe stabilt i hverdagen. Det er positivt at vi kan komme i gang igjen, sier Tresor Egholm som er akademiansvarlig for jentene.

VASKEJOBB: Koronareglene innebærer trening med avstand, begrenset antall og vasking av utstyr. Her er Tresor Egholm i gang med skuringen etter økta.

Fotballglede

Ved siden av jobben i Kolbotn IL, er Egholm sportssjef på Wang. Av erfaring vet han at utvikling og ferdigheter er tett knyttet til idrettsglede, og for svært mange avgjørende for hvor lenge de holder på med idrett.

- Målet er å utvikle spillere og øke fotballgleden. All idrett blir morsommere med bedre ferdigheter og kunnskap om det man driver med. Mestringsfølelse er med på å bidra til at barn og unge holder på med idretten lenger, sier Egholm som inntil 2017 spilte på det norske landslaget i futsal (innendørs fotball).

A-laget i sving

På jentenes akademi vil han jobbe tett med Fredrik Løken Bjørnskau som kommer fra Lyn-systemet, men som nå er ansatt som utviklingssjef for Kolbotn-kvinnene. Også A-lagsspillerne vil bidra på akademiet. Inntil nylig var uorganisert trening lovlig, mens organisert trening var ulovlig. Bjørnskau er glad for at myndighetene har åpnet for organisert trening igjen.

NYE ØVELSER: Øvelsene må planlegges litt annerledes når 2-metersregelen skal overholdes. Men det gir mulighet for utvikling av individuelle ferdigheter.

- Det er mye lettere å overholde smittevernkravene med små grupper på fire spillere og én trener, enn om kompisgjenger møtes i uorganiserte sammenhenger, sier Bjørnskau.

Viktig med aktivitet

Jente-teamet samarbeider godt med gutte-teamet, og sammen har de allerede gjennomført en test-trening med både gutte- og jentespillere på plass. Sportslig leder for Kolbotn fotball herrer, Sindre Tverå Brevik, sier det er spesielt viktig at barn aktiveres i tiden vi er i nå. Han gleder seg til å komme i gang om bare noen få dager.

- Vi skal lage et faglig godt opplegg, med utdannede trenere som leder øktene. Vi kan ikke ha kontakt, og derfor blir det mer fokus på individuelle ferdigheter og tett oppfølging av den enkelte spiller, sier Brevik.

Brevik håper foreldretrenere i klubben tar seg tid til å se på noen treninger, og at de får noen innspill som de selv kan bruke i egne lag.

Også herrenes trenerkoordinator Jonas Strømberg, trenerveileder Bjørn Erik Hansalot og G19-trener Ole Rimmereid vil bidra på guttas akademi.

For jentene gjelder akademitilbudet i aldersgruppen 11-17 år, mens for guttene gjelder det for barn født fra 2007 til 2013. Tilbudet er også åpent for spillere fra andre klubber.

PS: Kolbotn herrer jobber også med et tilbud for ungdom. Dette vil bli spesialisert mot rolletrening, men opplegget er ikke klart riktig ennå.

Påmeldingen for gutter og jenter er lagt ut for de som ønsker mer informasjon. 

Powered by Labrador CMS