ARKERSHUS ARBEIDERPARTI: Hoda Imad er gruppeleder i Akershus Arbeiderparti. Hun vil ha bedre arbeidsforhold for bussjåførene våre.

– Det er på tide at sjåførene i Akershus får et løft

Hoda Imad mener det er Ruter og politikerne som skal ta støyten for vinteres busskaos. Sjåførene skal løftes frem. Nå vil hun opprette bussfond.

Publisert Sist oppdatert

I vinter har flere av oss som pendler i Akershus kjent på mye frustrasjon over at bussene ikke har gått som de skal. Samtidig som historiene til frustrerte passasjerer har kommet frem i lyset, har vi trolig glemt noen langs veien. Det er på tide at sjåførene i Akershus får et løft, ellers frykter jeg for framtida for oss som reiser i Akershus og her i Oppegård. 

Arbeidsgiverforeninga Spekter anslår at det trengs 1000 nye bussjåfører hvert eneste år i landet. Mange av dem trengs nettopp her i Akershus. 

Leder av bransjerådet for buss i Fellesforbundet, Per Ole Melgård, forteller oss at ofte når mennesker er frustrert over høyere priser, over tilbudet på rutene eller annet så går det ofte utover sjåførene våre, som gjør sitt aller beste. Det må ta slutt. Kaoset i vinter er det Ruter og vi som politikere som skal svare for. De tillitsvalgte forteller at sjåfører i Akershus har i vinter blitt fortalt at de må sette ned varmen i bussen for å spare strøm. Det har blitt delt ut termodresser for at sjåførene våre skal holde ut vaktene sine. Og sjåførene våre har gjort det uten mediestorm. Men i hvilke andre yrker hadde vi akseptert dette? Om vi skal løse mangelen på sjåfører, er vi helt avhengig av at arbeidsvilkårene til bussjåfører bedres. Og da må vi starte med å lytte mer til de ansatte som forteller oss om hvordan de har det på jobb.

Akershus er landets største fylke og vi vokser hver eneste dag. Arbeiderpartiet jobber hver eneste dag for at buss,- båt- og togtilbudet blir bedre og billigere i hele Akershus. Men for at vi skal klare å sørge for bedre busstilbud i hele Akershus, er vi helt avhengige av at det er flere hender bak bussrattene våre. 

Derfor foreslår vi at Akershus skal innføre et eget bussfond, slik at vi klarer å rekruttere bussjåfører. For som de tillitsvalgte forteller oss: utdanningen er kanskje ikke lang, men den er veldig dyr. Ved å stille opp med pengene, kan vi få flere til å være med og sørge for at busstilbudet i hele Akershus blir bedre.

Hoda Imad

Gruppeleder Akershus Arbeiderparti

Powered by Labrador CMS