BLE SATT PRIS PÅ: Winnie Tagge, Stein Mamen og Pål Wirak (til høyre) fikk denne uken frivillighetsprisen i Akershus idrettskrets. Også Hege Jørgensen fikk æren, men var ikke til stede under utdelingen.
BLE SATT PRIS PÅ: Winnie Tagge, Stein Mamen og Pål Wirak (til høyre) fikk denne uken frivillighetsprisen i Akershus idrettskrets. Også Hege Jørgensen fikk æren, men var ikke til stede under utdelingen.

Hedret ildsjeler

Dette trekløveret har til sammen 111 år som frivillige i Kolbotn IL. Denne uken ble de hedret.

Publisert

Akershus idrettskrets (AIK) hedrer hvert år frivillig innsats i de 650 klubbene som inngår i organisasjonen. Kolbotn IL ble i år begunstiget med intet mindre enn fire priser!

De fire mottagerne er Winnie Tagge (49 år som frivillig i RG), Stein Mamen (49 år, håndball), Hege Jørgensen (22 år, fotball) og Pål Wirak (13 år, fotball).

- Det er mye frivillighet i Akershus, og altså 650 klubber. At styret i AIK har besluttet å gi frivillighetsprisen 2017 til hele fire av medlemmene i Kolbotn IL, sier alt om klubben, sa styremedlem i AIK, Torgrim Bilstad under prisutdelingen 24. september.

(Artikkelen fortsetter under bildet!)

- Fire priser i ett år er rekord og helt unikt, og det skapte diskusjoner i AIK-styret. Men begrunnelsene var overbevisende, understreket Bilstad.

GRATULERER! Kolbotn IL-sjef Harald Vaadal gratulerer prismotagerne.
GRATULERER! Kolbotn IL-sjef Harald Vaadal gratulerer prismotagerne.

Les begrunnelsene for hver og en KIL-ildsjel under:

Vinnie Tagge

Winnie flyttet med familie til Kolbotn i 1969 og ble omgående trener i turngruppa i KIL, noe hun var i nesten 40 år. Det har gitt utøvere fra KIL 9 senior norgesmesterskap i RG tropp og individuelt lag samt deltagelse i EM og VM og flere store internasjonale RG-konkurranser. Hun har vært dommer tre ganger i EM, en gang i VM (i Osaka Japan) og OL i Sidney 2000 – totalt 39 dommeroppgaver i utlandet. • 1977 – 1994 leder av RG-komiteen i Oslo og Akershus Gymnastikk- og Turnkrets • Både sølv og gull kretsfortjenestemedalje fra Norges Gymnastikk- og Turnforbund • Dessuten satt hun i to perioder i Idrettsrådet som representant for KIL. Winnie har fortsatt sitt frivillige arbeide for KILs medlemmer. Hun har nå i snart 25 år – til tross for krevende helsesituasjon – ukentlig ledet Seniortrimmen i klubbhuset på Sofiemyr.

Stein Mamen

Stein spilte både fotball og håndball som barn i Kolbotn IL noe han gjorde frem til Sofiemyrhallen ble bygget. Da ble det bare håndballsatsning for Stein. Han var med å spille herrelaget opp i første divisjon og var med å vinne 1 divisjon. Han var delvis skadet på dette tidspunktet, men dette var ingen hindring for Stein, så da var han med som oppmann/lagleder i flere å isteden. Han starter som 15/16 åring opp som trener for yngre lag. Han trente både gutter og jenter opp igjennom sin ungdomstid, ved siden av at han var spiller på guttelaget og senere seniorlaget til Kolbotn. Etter hvert som Stein fikk egne barn og flyttet til Oppegård ble han trener for dem i Oppegård . Etter en periode i Bekkelaget valgte han å komme tilbake til Kolbotn og ble oppmann for herrelaget noe han fortsatt er. I innværende sesong er Stein også trener for damelaget og som om ikke det var nok har han også tatt på seg treneransvaret for de minste 6 års guttene i minihåndballen. Stein er en person som alltid stiller opp for Kolbotn Håndball og han er en Kolbotn gutt som har vært med på mye i idrettslaget. Stein har vært trener fra 1969 og frem til i dag og han har lagt ned mange frivillige timer i Sofiemyrhallen opp gjennom årene. Han spiller også Veteran NM for Kolbotn og i 2017 gikk 55 års laget ubeseiret helt til finalen hvor de måtte melde walkover pga tidlig hjemreise med fly (!).

Hege Jørgensen

Hege Jørgensen har erfaring som fotballspiller på toppnivå og i perioden 2013-2016 hatt hovedansvaret for KILs A-lag og juniorlag. Hun har gjort en betydelig innsats for å bygge opp toppserielaget til fotball kvinner. Siden 2013 har hun bygget opp en helhetlig satsing fra topp til bunn. Hun har blant annet utviklet omfattende "læreplan"/sportsplan og strategi for klubben og var også ansatt i klubben i ca 6 måneder og har vært ansvarlig for ansettelse av trenerteam. Hun har gjennom mange år lagt ned en betydelig innsats for å holde Kolbotn IL med en god spillerstall både fra egne rekker og gjennom forhandlinger og kontraktsinngåelser Hege har vært en kulturbygger ifm toppsatsningen i Kolbotn idrettslag. Leder av Sportslig utvalg. Etablering av talentgruppe og samarbeid med naboklubber. Fotballforbundet skriver på sine sider blant annet følgende: - Vi er veldig glade for at vi har fått på plass Hege … Hun har lang fotballerfaring både som spiller og som leder i Kolbotn IL. Hun har vært styremedlem i NFF og kjenner fotballen og dens dynamikk meget godt. Hege har god erfaring i å bygge en organisasjon samt det å jobbe i team. Hun har og god dialog ut i flere av klubbene som har denne aktiviteten for rusavhengige i Norge. Hun er en utmerket kandidat, som vi er trygge på at kommer til å gjøre en god jobb for stiftelsen Hege er utpreget sosial og hun har stort nettverk. KIL mener hun gjennom sin utrettelige og målrettede innsats for kvinnefotballen lokalt og nasjonalt er en verdig kandidat.

Pål Wirak

Pål har vært frivillig i Kolbotn idrettslag i mange år og bidratt på mange måter gjennom sin frivillige innsats. Pål startet som spiller i 1978 både som fotballspiller og langrennsutøver. Deretter et lite opphold, men var tilbake i 2005 og startet da som fotballtrener. Han har siden det vært trener for 2 forskjellige jentelag i KIL frem til i dag. Jentelagene han trener har meget gode resultater å vise til. Begge lagene har vunnet Norway Cup og kretsmesterskap 2 ganger hver. Hans lag har deltatt i flere finaler i Dana cup. Unge spillere han trener er tatt opp i A-lagsstllen og har også landskamper for yngre lag. Pål Wirak ble styremedlem i styringsgruppa i 2008. Året etter ble han valgt til styreleder for Kolbotn idrettslag og hadde dette vervet til 2013. Det var en periode der økonomien var meget krevende og det måtte tas noen kraftfulle grep for å komme på rett kjøl. Pål er medlem i valgkomiteen og har vært det i 2015, 2016 og 2017. Han har sittet som styremedlem i fotball kvinner i 2013 – 2014. Deretter styreleder i fotball kvinner 2014. Pål er positiv og en pådriver for barn og unge i idrettslaget og er også en profilert røst fra KIL i lokalavisa.

Powered by Labrador CMS