LESERINNLEGG

TAKKET FOR ENSTEMMIG VEDTAK: Aksjonsgruppen syntes det var på sin plass å invitere politikerne til en liten feiring, så de kunne takke dem for at alle partiene har stilt opp og lyttet til argumentene mot å plassere Norges største fengsel på Kolbotn og landet på den riktige konklusjonen.

Takk til lokalpolitikerne våre

Etter onsdagens enstemmige vedtak i kommunestyret mot nytt fengsel på Trollåsen, inviterte aksjonsgruppen alle partiene til å feire med iskrem fra den lokale iskremfabrikken.

Publisert Sist oppdatert

Etter onsdagens enstemmige vedtak i kommunestyret mot nytt fengsel på Kolbotn, inviterte aksjonsgruppen mot nytt fengsel i Kolbotn alle partiene til å feire med is fra Kulinaris. Kulinaris holder som kjent til på tomten som Statsbygg nå vurderer som aktuell for nytt Oslo fengsel.

Derfor var det hyggelig med godt oppmøte, med representanter fra nær sagt alle partiene til tross for invitasjon på kort varsel. At ikke alle partiene hadde anledning til å stille er naturlig, siden invitasjonen kom dagen før.

En liten feiring og hyggelige ord til politikerne var noe vi ønsket å gjøre, fordi aksjonsgruppen har opplevd lokalpolitikere som tok saken vår på alvor, tok seg tid til møter, til å lytte til oss og til å ha dialog med oss. Vi har opplevd dette som lokaldemokratiet på sitt fineste. At de i tillegg landet på riktig konklusjon gav grunn til å feire.

Når et enstemmig kommunestyre sier nei til å plassere et fengsel i Trollåsenveien 8, er det nødt til å veie tungt både med tanke på Statsbyggs anbefalinger og Justisdepartementets videre vurderinger. Derfor er vi veldig glad for at kommunestyret hev seg rundt og fattet et slikt vedtak på et ekstraordinært kommunestyremøte, før Statsbygg kommer med sin anbefaling. Det tror vi skyldes at denne saken oppriktig engasjerer lokalpolitikerne våre.

Aksjonsgruppen fikk også tydelige løfter om at kommunen vil fortsette å jobbe med denne saken inn mot sentrale myndigheter, og ikke anser at saken er ferdig nå. Det betyr mye. At rikspolitikere fra Nordre Follo, som Tuva Moflag og Anne Kristine Linnestad engasjerer seg i saken betyr mye, for selv om vi har fått en viktig etappeseier, er ingenting avgjort før nasjonale politikere har sagt sitt. Neste milepæl blir Statsbyggs anbefaling, det kommer vi til å følge nøye med på.

MØTTE POLITIKERNE PÅ TOMTEN: Fredag ettermiddag ble lokalpolitikerne invitert til en liten feiring på tomten som Statsbygg har vurdert som en av de fem aktuelle i forbindelse med bygging av nytt Oslo fengsel.
Powered by Labrador CMS