Sjekk alt du kan gjøre i påsken

MINGLING OG DUNGLING: I Centurie Folkehelsepark er det plenty med muligheter for å både klatre og kose seg.

Aktiv og gratis påske

Det trenger ikke koste «skjorta» å ha det moro i Oppegård nå i påsken! Her er noen lavterskel aktivitetstilbud, som er både morsomme og er bra for helsen!

Publisert

Påsketid er tid for å finne på mye moro sammen. Vi har tid til å være sammen som familie, og de voksne kan unne seg å være litt ekstra lekne og «barnslige».

Selv om mange har valgt å reise på fjellet denne påsken, er det også mange som velger å være hjemme her i Oppegård. Det trenger ikke å innebære at du må kjede deg!

Les også: Gratis sykkelkart for hele kommunen

Nå som snøen er borte er det mye moro man kan gjøre her i kommunen - og i tillegg helt gratis! Vi har laget en oversikt til deg med noen gode tips som ikke koster en krone!

Gratis og moro

Her i kommunen har vi flere fremragende aktivitetstilbud, som ikke bare er gøy å gjøre, men som også er bra for helsen!

Alle tilbudene er helt gratis, og lett tilgjengelige. Her er vår oversikt over hvordan du kan få en aktiv, sprek og ikke minst billig opplevelse enten du er ett eller hundre år.

Kos deg!

MORO MED HUMPER OG DUMPER: Pumptrack-banen på Kolbotn er morsom både for liten og stor.

Pumptrack

 
Finn frem sykkelen og tråkk og pump i vei! Dette er både utfordrende og moro for alle små eller store som ønsker å ha det gøy på to hjul!

Pumptrack-banen er lokalisert på baksiden av Kolben, og er en sykkelbane i grus med utfordringer du kan «pumpe» deg rundt på. Her finner du kuler, dumper, svinger og hopp du kan kose deg med, og farten velger du selv! Dette er like moro for liten som for stor, og tilbudet er i tillegg helt gratis!

Pump-track-banen er et idéelt sted å kose seg på for hele familien, og dersom du ikke ønsker å sykle, er det også flotte parkområder med sittemuligheter, sultne ender å mate ved Kolbotvannet og en pentaque-bane på plassen du kan bruke, samt klatrestativ. Noe for alle, rett og slett!

POPULÆR: Pyramiden på Kolbotn er et eldorado for deg som elsker å skate, scoote og klatre.

Ta med deg en god matpakke, noe godt å drikke, sykkel, og husk for all del hjelm, knebeskytter og annet nødvendig sikkerhetsutstyr! NB! Bruken avhenger av værforhold.

Pyramiden 

 
Sentralt i Kolbotn sentrum er det bygget et nærmiljøanlegg for ungdom. Dette er et utrolig flott og innholdsrikt anlegg med mange forskjellige aktiviteter! Aktivitetsparken er laget for sykkel, rulleskøyter, skating og klatring. Anlegget er på 900 kvadratmeter på en betongflate, og er ca. 30 x 95 meter.

NY SYKKELPARK: På Sofiemyr har kommunen laget en kjempeflott sykkelbane som passer for alle.

Det anbefales hjelmbruk og beskyttere for knær, albuer og håndledd. Hold mat og glassflasker utenfor selve skateområdet. Bruk avfallsbeholdere. Motorkjøretøy er forbudt.

Se også egne kjøreregler for parken i parkområdet. Lyset står på frem til kl. 22.00. Bruk lysbryteren ved toalettet for å aktivere lyset hvis det ikke kommer på. Parken brukes på eget ansvar! NB! Bruk avhenger av været!

Rognebærlia Sykkelpark

 

MINGLING OG DUNGLING: I Centurie Folkehelsepark er det plenty med muligheter for å både klatre og kose seg.

Rett ved siden av Rognebærlia barnehage på Sofiemyr, ligger kommunens nyeste sykkelpark! Her er det utfordringer, og ikke minst mye sykkelglede, for alle ferdighetsgrader.

Det er opparbeidet benker i parkområdet midt i banen, som passer for både små og store.

Bakkens øvre del har en noe enklere vanskelighetsgrad enn den nederste delen, men sykler du hele runden, får du en kjempeopplevelse! Ta med deg hele familien, husk sykkel og ikke minst beskyttelsesutstyr som hjelm og lignende, og kos deg! Tilbudet er gratis for alle!

HJERTEROM: Denne skulpturen er flott å se på, og kan brukes til så mangt.

Myldreparken


Rett ved kunstgresset i Østre Greverud Idrettspark ligger «myldreparken» som inneholder både spenning og action for både store og små. Her kan du klatre, mingle, dingle og myldre i forskjellige hindere, og rett ved siden av ligger den vakre skogen hvor du kan gå tur og kose deg.

Det er sitteplasser på området, og også en lavvo som kan brukes ved forespørsel. Parkanlegget er åpent hele døgnet, men er ikke belyst.

Slipp deg løs, ta med noe godt å spise og drikke, og nyt med hele familien! I tillegg er parken helt gratis å bruke!

TRENING: I Tufteparken på Kolbotn kan du både klatre, dingle og trene opp kroppen din.

Generasjonsparken 

 

Generasjonsparken bak Kolben er en park som legger vekt på fysisk aktivitet, spesielt sykling - med god adkomst for syklende og gående. Parken har et aktivitetstilbud for alle generasjoner, og den vil være med på å skape liv i Kolbotn sentrum.

Parken har vi delt inn i ulike aktivitetssoner slik at det blir høy aktivitet nær jernbanen og lav aktivitet nær vannet. Det er parkbenker der hvor man kan sitte og kose seg, klatrestativ og pentaque-bane. I tillegg ligger også «Pump-Track-banen» der, samt Tufteparken.

I Generasjonsparken finner du også den  flotte skulpturen Hjerterom, som er både flott å se på, og som kan sittes på, klatres på og nytes slik du ønsker det selv!

Tufteparken 

 

I Tufteparken finner du treningsapparater for såkalt egenvekttrening, som er styrketrening med vekten av din egen kropp som belastning. Kommunen har satt opp fem apparater.

I parken blir det «pull-up-rack»,  «dip»,  «trippel chins», «low pull up» og  «wall bars».  Apparatene er et tilbud til alle som ønsker gratis, uorganisert styrketrening i friluft. 

Powered by Labrador CMS