FORSIDEN: Ukens utgave av Oppegård Avis.
FORSIDEN: Ukens utgave av Oppegård Avis.

– Vi må kunne stole på våre ledere

Ukens leder i Oppegård Avis kommer med kraftig kritikk av systemet som har latt alkolås-saken skje og ikke minst behandlingen av den.

Publisert Sist oppdatert

En næringslivsleder som har ansvar for røde tall, mister jobben.

En redaktør som publiserer usannheter, mister jobben.

En fotballtrener som ikke vinner kamper, mister jobben.

En rektor med misfornøyde ansatte og foresatte, mister jobben.

Det er realiteten som leder. Man har ansvaret.

Dette ser derimot ikke ut til å gjelde i deler av kommunen.

Denne uken dokumenterer vi at en leder i kommunen i lang tid har brutt både rutiner og lover. Kommunens minibusser, som hver eneste dag frakter barn, personer med utviklingshemminger og eldre, er utstyrt med alkolås. Dette er en sikkerhetsanordning som skal sørge for at ingen sjåfører kan føre et kjøretøy, om de er alkoholpåvirket.

Blåser du ikke grønt, starter ikke bussen. Systemet er naturlig nok laget slik at hver enkelt sjåfør må utføre denne handlingen.

Men ikke i Nordre Follo kommune.

Her er det en leder som har gjort denne jobben. Han går med andre ord god for at hver enkelt sjåfør, hver eneste dag dette er gjort. Det er ikke bare potensielt farlig. Det er også et lovbrudd.

Til tross for dette, og til tross for at ledelsen i Nordre Follo kommune har bekreftet at dette har skjedd, sitter lederen fortsatt i samme posisjon. Det er oppsiktsvekkende. Uansett motiv har vedkommende satt egne ansatte, passasjerer og myke trafikanter i lokalbefolkningen, i fare.

Mangelen på konsekvens i denne saken er bortimot uforståelig. Oppegård Avis har ikke for vane å kreve at noen må gå, men i denne saken må vi gjøre et unntak. Lederens dømmekraft er ikke forenlig med å lede en kommunal avdeling med et så stort ansvar. Det samme gjelder de som har behandlet saken internt. Hvordan kunne virksomhetslederen og kommunalsjefen falle ned på en beslutning som ender med «ingenting».

Vi må kunne stole på våre ledere.

LES KOMMUNENS SVAR PÅ UKENS HOVEDSAK:

Powered by Labrador CMS