MOTPARTER: Erik Oskar Berg (t.v.) er i rollen som Tarzan og Helge Marstrander er motparten Greystoke som ønsker å rasere jungelen og gjøre alt kommersielt.

Nærmer seg premiere!

For et drøyt år siden så vi OPAL fremføre storforestillingen Peter Pan i Kolben. Nå erde godt i gang med øvingen og innspurten på deres neste storstykke; Tarzan.

Publisert

Nå nærmer det seg igjen tid for en ny forestilling av gjengen i OPAL. Nå øver de for fullt til deres nye forestilling, Tarzan, som har premiere den 26. januar i Kolben. Under øvingene kan man se eksotiske dyr som aper, sebraer og løver, og høye jungelbrøl.

Det er over tjue år siden Oppegårds eget amatørteaterlag, OPAL, holdt sin første forestilling og de holder fortsatt på for fullt. Senest har de vært å se i Kolben med Robin Hood i 2012, Artistokattene i 2015 og Peter Pan i november 2016.

Les også: Magisk OPAL-premiere

Forestillingene er kjent for høy kvalitet med storslått skuespill og musikk. Nivået på produksjonene skuffer aldri og det er lett å glemme at det er et amatørteaterlag når man ser på den høye kvaliteten.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Miljøforkjemper

SISTE FORESTILLING: Her ser du et bilde fra den forrige OPAL-oppsettingen , hvor de spilte sin variant av klassikeren Peter Pan.

Øvingene til stykket begynte i september, men forarbeidet startet mye tidligere enn som så.

– Det var egentlig produksjonsleder Ingrid Pelin Berg sin ide å ha Tarzan, forteller OPAL-leder Bibbi Neergaard.

Publikum kan forvente å lære mer om Tarzan og det han kjempet for.

Les også: Gjenopplev OPALs Peter Pan!

– Stykket handler først og fremst om hvem Tarzan egentlig er. Etterhvert som man holder på med å lese Tarzanbøkene og undersøke et halvt års tid, så ser man jo det at Tarzan egentlig var en miljøforkjemper. Det som var viktig for han var å passe på jungelen. Han kjemper jo mot krypskyttere og alt som ville skade jungelen. Dette var jo allerede på 20-tallet, men er jo fortsatt aktuelt i dag, forteller Neergaard.

NB! Saken fortsetter under bildet!

STORT APPARAT: Det er mange mennesker bak kulissene som sørger for at forestillingen går knirkefritt.

Nye fjes

For et drøyt år siden sto OPAL på scenen og fremførte Peter Pan. I mellomtiden har OPAL blitt kåret til årets kulturnavn 2016 og mottatt 120.000kr fra Sparebankstiftelsen til innkjøp av nytt teknisk utstyr. (Evt. Kommentar fra Bibbi angående det).

Det er også mange nye fjes å se i laget. To av de er Mathilde Hoel (16) som er i rollen som Ms. Svenson og Oda Aarre (15) som Ms. Smith. De startet i OPAL rett etter sommerferien.

Les også: Bli med på OPAL-øving

– Vi startet med bli kjent-leker. Det er utrolig mye aldersforskjeller. Det er gøy fordi vi er like gode venner med de minste som alle andre, forteller Mathilde Hoel.

– Jeg synes gruppen funker veldig bra sammen, forteller Oda Aarre.

APEFAR: Lars Peter Østrem var selveste kaptein Krok i oppsetningen av Peter Pan og er nå i rollen som Apefar.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

Flere øvinger

I hovedrollen som Tarzan kommer vi til å se Erik Oskar Berg. Dette er hans fjerde oppsetning og han ser fram til å være i hovedrollen som Tarzan.

– Det er veldig kult å ha hovedrollen. Det er en spesiell opplevelse og man må legge inn mye tid og sjel i prosjektet. Det er skuespill, sang og også koreografi man må lære.

– Så er det det aspektet med at det mest sannsynlig blir et ganske avslørende kostyme så man trener jo 5-6 ganger i uka også.

Les også: Magisk premierekveld

Klikk play for å se video!

Forestillingen har premiere 26. januar, og det skal holdes elleve forestillinger helt ut i midten av februar. Billetter til Tarzan er i salg allerede nå og du kjøper dem via kolben.no!

PS! Har du lyst på et lite gjensyn med den forrige opsetningen til OPAL? Her kan du se video fra Peter Pan, som ble en storsuksess i fjor!

 

Powered by Labrador CMS