SPERRET AV: Myldreparken er sperret etter hendelsen som skjedde tidlig onsdag ettermiddag.

Ung gutt fløyet til sykehus etter at han fikk stolpe i hodet

Alvorlig hendelse i myldreparken på Greverud onsdag.

Publisert

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13:50 onsdag ettermiddag. Da hadde ambulanse og luftambulanse allerede vært på stedet og hentet den skadde gutten. 

Etter det Oppegård Avis får opplyst fra vitner på stedet skjedde ulykken da en av stolpene i myldreparken brakk og traff gutten i hodet. 

Alvorlig 

Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt ønsket ikke å kommentere hendelsesforløpet, men bekrefter at gutten ble fløyet til Ullevål sykehus for behandling av skader. 

– Vi har vært på stedet og gjort undersøkelser. Skadeomfanget ble karakterisert som alvorlig, sier Marstad til Oppegård Avis.

– Stor pågang

Myldreparken på Østre Greverud ligger mellom skogen og kunstgressbanen. Oppegård Avis var på stedet onsdag ettermiddag. Da var parken avstengt med sperrebånd. 

Myldreparken på Østre Greverud driftes av idrettslaget i samarbeid med kommunen.

– Vi er svært lei oss for det som har skjedd. Dette er noe som ikke skulle skje, og vi har jevnlig tilsyn i myldreparken. Parken har hatt stor pågang de siste månedene på grunn av Covid-19-pandemien, så det kan muligens være noe av årsaken til det som skjedde i dag.  Vi ønsker alt godt til gutten og hans familie, sier Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård idrettslag.

Flere elever truffet

Torsdag ettermiddag skriver Nordre Follo kommune følgende i en pressemelding: 

Vi har i dag opplevd at en av våre elever har blitt sendt til sykehus på grunn av skader som følge av en ulykke i klatreparken bak Østre Greverud Idrettshall.

 Pårørende, rektor og skolehelsetjenesten ble raskt varslet og idretten og politiet stengte av stedet.

 Det var i skoletiden i dag at elever på tur i Oppegård aktivitetspark stoppet opp for å leke ved klatreparken.

 Flere av elevene klatret i klatreanlegget, da en av stokkene som sto vertikalt i anlegget knakk i to – og falt over en av elevene.

 Det ble tilkalt ambulanse. Lærer var på stedet hele tiden. Lege som kom til stedet vurderte at luftambulanse skulle tilkalles. Eleven ble fraktet med luftambulanse til Ullevål Universitetssykehus.

Noen av de andre elevene ble også truffet av stokken og vurderes individuelt for legesjekk.

 Berørte elever og ansatte er i dialog med skolens helsetjeneste og psykososialt kriseteam.

– Dette var en sjokkartet opplevelse for alle involverte. Nå er vår første prioritet å ta vare på den skadde eleven og pårørende, og alle andre som er berørt, sier rektor Wenche Vabro.

 Helsesykepleier er tilstede på skolen hele morgendagen, og ellers andre dager.  

Powered by Labrador CMS