ARRANGERER: Hans Martin Enger, Anders Baumberger, Ruth Baumberger (Framtiden i våre hender) og Aurora Baumberger utgjør arrangør-kvartetten.

Frister med luftig opplevelse

Lørdag inviteres du til grønn festival på Lillebru gård. Her kan store og små kose seg «glugg» uten å bruke en eneste krone! Er du flink og heldig kan du til og med vinne en spektakulær ballongferd.

Publisert

Ok ok ok, Oppegård Avis har ikke akkurat for vane å anbefale folk å dra ut av «Oppegårds grenser». Ingen regel uten unntak.

For når ildsjeler som Hans Martin Enger og Anders Baumberger (ja, han gærningen som driver og brøyter skøyteis på Langen på vinterstid) ønsker velkommen til grønn festival på Lillebru gård på Siggerud, må vi nesten åpne slusene. 

Det gjør vi først og fremst fordi festivalen (både inngang og alle aktiviteter) er et gratis nærferietilbud for alle som er glad i naturen og vil ta vare på den.

Luftig konkurranse

Her blir det aktiviteter for barn, unge og voksne med underholdning, inspirerende miniforedrag, salg av god mat og drikke - og en skikkelig luftig konkurranse. Ta gjerne med et godt pledd eller lignende til å sitte på, oppfordrer arrangørene.

De har en (økonlogisk) gulrot til alle miljøhelter der ute:

– Alle som kommer gående, syklende, padlende eller med bussen, er med i trekningen av en tur for to med varmluftballong på slutten av festivaldagen. Ballongferden gjennomføres med forbehold om trygt og godt flyvær. Dersom det ikke blir flytur på grunn av været, vil vinnerne få et gavekort på juletre som kan hogges på Lillebru en av helgene før jul, hvor det er juletrehogst med barneriding, skattejakt og servering.

Festivalen har adresse: Bru-Fjellveien 10. PS: Skulle du mot formodning komme med bil, er det parkering på ridebanen på gården.

Arrangører: Lillebru Gård, Framtiden i Våre Hender Nordre Follo, Naturvernforbundet Nordre Follo, Miljøagentene Nordre Follo, Bærekraftige Follo, Utetid og Wild Oslo.

LA PLANER: Des siste planene ble spikret denne uken og arrangørene gleder seg til grønn festival på lørdag.

Program

Festivalen varer fra kl. 13.00 til 17.00.

- Salg av Vangen-boller, mat og drikke. Flytkninger får gratis servering. Har du noen i gata, så inviter dem gjerne med!

- Lekebyttemarked: Barna gir fra seg leker de vil bytte, og tar med seg andre leker hjem.

- Zipline på 150 meter!

- Minihoppeslott for de yngste (opp til skolealder)

- Kano- og SUP-padling på Bruelva. Kun ett minutt å gå til brygga.

- Bordtennis og diskgolf.

Kl. 13.00-13.45: Hesteriding for barn

Kl. 14.00 - 15.15 Skattejakt

Vi legger ut på en morsom, spennende og lærerik skattejakt. Her kan barna bli med uten foreldre (men foreldre er selvsagt velkomne til å følge med om ønskelig). Ha på skotøy og klær etter vær.

Miniforedrag

Kl. 14.00 - 15.15 MINIFOREDRAG PÅ LÅVEN

«Brukt på nytt» - Marthe Arnesen. Marthe jobber med sirkulær økonomi i Oslo kommune, er rutinert kommunestyrepolitiker og brenner for å gjøre forbruk og økonomi sirkulær.

«Topp 10 nærturmål for høsten» - Anders Baumberger. Anders er lektor, friluftsentusiast, forfatter og vertskap på Lillebru Gård sammen med resten av familien.

«Ekte friluftsglede» - Hanan Abdelrahman. Hanan sitter i styret i WWF, er spaltist i ulike aviser og er lidenskapelig opptatt av naturen som fristed for kropp og sjel. Hun er født og oppvokst i Kairo og kom til Norge for 19 år siden. De første 15 årene levde hun livet sitt i et travelt asfalt-Oslo. Så oppdaget hun skogene, og dette ble det største vendepunktet for henne og hennes engasjement for friluftsgleden. Årets Villmarking 2021.

«Humlenes hemmeligheter» - Sturla Kristoffer Naas Johansen. Sturla er daglig leder i Rusinfo, humlevandringsguide for La Humla Suse og uvanlig kunnskapsrik om pollinatorer generelt, og humler spesielt.

«Den viktige hundremeterskogen» - Pål Hermansen. Pål er regnet blant verdens fremste naturfotografer, og nærnaturen i Nordre Follo er et yndet fotoobjekt. Han har gitt ut 22 bøker og hatt en rekke utstillinger og bildeforedrag i inn og utland.

Lokalene med tilhørende fasiliteter er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Show

Kl. 16.00 - ca 16.30: Show med Håvard Paulsen. Håvard Paulsen er aller mest kjent fra “Barn ingen adgang” på NRK Super, og en rekke andre populære tv-programmer.

Rett etter showet trekkes vinneren av ballongferd for to, og de to heldige får forberede seg til tur over Østmarka, eller dit vinden fører dem...

Powered by Labrador CMS