FORVENTER ET SPENNENDE ÅR: Anders Foss (t.h.)) i Foss & Co er klare for å møte boligmarkedet i 2017. Her er han sammen med meglerne Truls Myrbråten (f.v.) og Christian Foss.

– Mange sitter på gjerdet

Anders Foss i Foss & Co tror ikke på Oslo-vekst i Oppegård, men forventer et hett boligmarked også i 2017.

Publisert

Midt i Kolbotn sentrum legges slagplanene på kontoret til Foss & Co for året. Anders Foss er fornøyd med 2016, og hadde salg av en enebolig i Oppegård på 15 millioner kroner som beste salg i fjor.

– Kommunen hadde et velfungerende marked frem til sommeren 2016, med ett normalt tilbud av både brukt og nytt i markedet, sier Foss.

SENTRALE LOKALER: Her ser du lokalene til Foss & Co på Kolbotn.

– Utover høsten ble situasjonen i Oppegård på mange måter lik hva man opplevde i store deler av Østlandsområdet, at utbudet ble mindre og mindre, til ett historisk lavmål.  Denne trenden har dessverre fortsatt foreløpig inn i 2017, sier Foss.

Les også: Spennende boligplaner for blant annet Foss-bygget!

– Et ekstremt lavt utbud av nye objekter for salg og forventning om stadig økte priser. Trenden i markedet er en større og større etterspørsel etter leiligheter sentralt, og kanskje spesielt mindre leiligheter. Videre så har etterspørselen etter eneboliger vist en økning. Det skyldes nok kanskje lite tilbud, men har også prismessig hatt en god økning.  Prisen på leiligheter har åpenbart økt mest, mellom 10-20 prosent, sier Foss.

Treg start

Foss påpeker at markedet i år har hatt en treg start med lavt utbud.

– Det virker som mange sitter på gjerdet og avventer en utvikling som er vanskelig å se.  Vi tror at det generelle tilbudet i markedet kommer til å øke betydelig utover vårparten , med tilsvarende større konkurranse mellom de forskjellige objektene. De boligselgerne som kjapt kommer ned fra gjerdet vil nok ha de største mulighetene for å gjøre ett godt salg med minst konkurranse. Vi antar at utbudet av boliger vil ligge noe over hva utbudet var i 2016, sier han.

Prisvekst

FORVENTER ET SPENNENDE ÅR: Anders Foss (tlhl) i Foss & Co er klare for å møte boligmarkedet i 2017. Her er han sammen med meglerne Christian Foss (t.v.) og Truls Myrbråten.

Foss forteller at markedet etterspør sentrale boliger med praktisk beliggenhet, og folk er også villige til å betale det det koster for å bo slik.

– På tross av det vil øvrige og eldre leiligheter være like attraktive, spesielt med tanke på større tilflytting fra Osloregionen, sier han.

Den erfarne megleren forteller at det må forventes en ytterligere prisvekst i markedet.

– Kjøpere av bolig i Oppegård kommune må forvente seg en prisøkning på mellom fem til syv prosent i 2017.  Det forventes en prisøkning i sentrale områder i Oslo opp mot 15 prosent knyttet opp til lite tilbud i markedet. Oppegård vil ikke kunne forvente seg å få en tilsvarende økning, spår han.

Boligmangel

Også Foss påpeker at markedet er skrapt for boliger for tiden.

– I Oppegård er det i utgangspunktet mangel på alle typer boliger for salg, men der hvor tilbudet er desidert dårligst er små ett/to roms leiligheter som ligger sentralt. Her har den kommunale medvirkningen til utbygging av dette glimret med sitt fravær over mange år, så på grunn av den prisøkningen som er i markedet ikke klarer å fange opp den yngste kjøpergruppen. Det hjelper heller ikke at bankene strammer inn kravene i forhold til utlå, sier han.

Powered by Labrador CMS