NYTT TILBUD: Høyt henger de, og blide er de. Greverud kirke har pusset opp flere rom i kjelleren, til glede for lokale barn og ungdom.

Full fres i kirka

Takket være pågangsmot og rause donasjoner kan Greverud kirke tilby barn og unge et superprogram hver onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Man kan ane populariteten til det nye tilbudet allerede i inngangspartiet i kjelleren. Jakker, sko og sekker ligger strødd, og bærer bud om at noen har hastet inn til noe de synes er gøy.

KLATRING: Alle får prøve seg på klatreveggen, kyndig veiledet av prest Anders Johansen.

Det stemmer på en prikk. Inne i de store lokalene er «tweensa» i full gang med lek og moro. Tweens er en beskrivelse på barn mellom de rene barneårene og tenårene, og i kirkens definisjon handler det om skoleelever fra 5. til 8. klasse.

Nå har Greverud kirke skapt et såkalt hengested for denne gjengen. Og henger gjør de, til og med bokstavelig.

Det første vi ser er nemlig køen i klatreveggen. Alle får prøve, kyndig veiledet av prest Anders Johansen. Vi skal ikke dra symbolbruken for langt her, men det ligger jo et eller annet i en prest som hjelper barn i retning i riktig «himmelretning».

Klatreveggen er omtalt i avisen tidligere, men rommet blir bare mer og mer profesjonelt. Klatreklubben eier utstyret, kirken eier rommet og samarbeidet er vinn-vinn for alle parter, både kirke, klatreklubb og tweens.

Alt er gratis

Nora er en av de første i aksjon og kommer nesten helt til topps, men så er det Davids tur. Den lille, spretne typen har aldri prøvd klatring før, men lover å fyke rett til topps hvis han kommer i avisa.

Som sagt så gjort. Imponerende.

RETT TIL TOPPS: Da Oppegård Avis lovte å trykke bilde av den første som kom til topps, var ikke David vond å be. Klatreveggen ble lett match og han kostet like godt på seg et vink til fotografen.

– Vi prøver å svare på at alt i samfunnet har blitt så dyrt. Her er alt gratis for barna, forklarer Johansen og understreker at det er gratis for barna.

For kirken handler dette om å skape trygge, morsomme rammer, godt hjulpet av voksne som ser barna. Da hjelper det å tilby gratis toast og popcorn.

Mye aktivitet

To bomberom er kult dekorert av Nordre Follo Gatekunst og fungerer nå som bordtennis-rom og hang out-plass med flere gøyale aktiviteter. Blant annet er det hengt opp en ny buldrevegg som er veldig populær.

– Å få den svære tjukkasen inn i rommet er en av de vanskeligste oppgavene jeg har hatt som prest, sier klatre-presten humoristisk.

Selv om det er mange tweens på plass, er likevel voksentettheten god. I tillegg til Anders, er også prest Morgan Berg, barnekoordinator Maya Jørgensen og menighetsforvalter Marianne Kolve Henriksen på plass.

– Finansieringen er gjort med innsamlede midler fra snille givere og en dose øremerkede midler fra kommunen, forklarer Marianne Kolve Henriksen, menighetsforvalter.

FORNØYDE: Barnekoordinator Maya Jørgensen og prest Anders Johansen er strålende fornøyde med sitt nye tilbud I bakgrunnen skimter man prest Morgan Berg i aksjon på bordtennisbordet.

– Gøy å henge her

Tydeligvis funker det som bare det. Det virker som om de unge er i full trivselsmodus, enten de klatrer, spiller spill eller bare «chiller» i små grupper.

– Det er gøy å henge her. Her møter vi nye folk og har alltid noe spennende å gjøre. Det er et bra sted, sier Sofie og Therese.

GAMING: Sofie og Therese i full sving med gaming. Begge synes det nye tilbudet var helt knall.

Sånt varmer selvsagt et prestehjerte.

– Dette er veldig givende og en super måte å komme i kontakt med og bygge tillit hos de unge, sier Berg, som akkurat kommer fra et sviende nederlag på bordtennisbordet.

Synes du tilbudet virker knall, er det onsdager som gjelder. Og vil du ta med deg hele familien i kirka, så er det familiemandag, annenhver mandag. Da kan familier med små og store barn komme og spise middag, spille spill og synge i kor. Prisen er 60 kroner per familie.

GATEKUNST: Nordre Follo Gatekunst har fått frie tøyler på veggene og har som vanlig levert kunst i toppklassen.
Powered by Labrador CMS