ENDELIG PÅ LAND: Det var nok godt å ha Oppegård-bakken under føttene igjen. Andreas og Stine puster ut.

Endelig hjemme

Andreas og Stine levde ut drømmen, og seilte i et helt år. Se den rørende velkomsten i Oppegård båthavn, og se klipp fra ferden!

Publisert

Etter rundt ett år på havet, var det endelig tid for to Oppegård-folk med sjøbein mer enn de fleste til å sette føttene trygt på land i hjemkommunen igjen. 

Ett år hadde gått, og Andreas Dischler og Stine Holm kunne se tilbake på et år med opplevelser som få andre opplever maken til. 

Varm velkomst

UNDERVEIS: Våre lokale seilere har hatt mange opplevelser underveis, som har blitt godt dokumentert på bloggen deres.

På vei inn til båthavnen, visste de imidlertid ikke hva som ventet dem.

Det er fredag kveld den 18. august. Andreas Dischler og Stine Holm runder Nesoddtangen i sin 42 fots seilbåt. De har Oppegård båthavn i sikte.

Den 5. august i fjor forlot de den samme marinaen. I mellomtiden har de seilt rundt hele Nord-Atlanteren.

De to seilerne sitter og koser seg i båten. De vet ikke at Dischlers mor sitter i klubbhuset og blåser ballonger, og at mange venner og bekjente nå er på Gamle Mossevei, og snart vil rulle ned bakken fra Gamle Ingierstrandvei og mot bryggen.

MEGAFISK: Turen var full av opplevelser, både til lands og til vanns.

Levde drømmen

De to har virkelig levd ut drømmen, ifølge en seilerkamerat, som venter utenfor klubbhuset.

– Vi arrangerer en surprise-fest  for dem, og vi får besøk av familie og mange venner, så dette blir kjempegøy, tror jeg, sier en forventningsfull mor, som forbereder festen.

Andreas og Stine reiste fra Oppegård båthavn 5. august i fjor, og har vært borte et helt år. De reiste først til Kanariøyene,  så over til Tobago og videre over til Puerto Rico.

NÆRMER SEG: Her er de på vei fra Nesoddtangen mot Oppegård Båthavn.

Familien besøkte dem i Karibien i forbindelse med vinterferien, så vi har sett dem underveis, og det var kjempekoselig, forteller mor, og tar en pause fra ballongblåsingen.

Tok et diesel-triks

Båten glir inn mot kaien, og Anders ser velkomstkomiteen, og brøler ut:

– Dette er bare for å fylle diesel, sier han.

– Skal du ta en runde til?, kommer det fra kaien.

ENDELIG PÅ LAND: Det var nok godt å ha Oppegård-bakken under føttene igjen. Andreas og Stine puster ut.

Så legger båten til. Stine melder at nå er motoren slått av, og de første skrittene tas på bryggen i Oppegård. Etter fler måneder i varme farvann gikk hjemturen langs Canada og Grønland.

– Gratulerer med vel gjennomført, sier en kamerat. 


En annen sier: – Jeg vet ikke om jeg kjenner deg igjen.

SKÅLTE FOR HJEMKOMSTEN: Sjampis måtte til!

I løpet av ferien har Andreas fått krøllete solbleket hår, og noen ekstra «langturskilo». Det blir mange glade gjensyn og champagne på bryggen.

– Det skal gå helt bra å få fast grunn under føttene. Jeg har ferie i 14 dager, så jeg kan slappe litt av før jeg er helt tilbake i virkeligheten, Jeg tror det skal ordne seg, sier han med et stort smil.


Hvorvidt de to kommer til å legge ut på lignende eventyr i fremtiden, gjenstår å se, men her kan du se noen videoer fra deres mange opplevelser på det store, mektige havet, filmet av dem selv.

Klikk her for å se SunTrip på langtur Episode 1

Se video fra turen

Ferden er godt dokumentert. På Youtube finner en disse videoene med opptak blant annet fra  avreise, irske kanaler, mange karibiske øyer, og kjøligere kanadiske farvann.

Videoene er laget av Anders Nakkerud, som var med på mesteparten av ferden.

Her er flere episoder!

Powered by Labrador CMS