STORFORNØYDE: Mercedes hadde et godt år i fjor, konstanteres det fra Andresen Bils representanter. Fra venstre: Knut Storm Olsen, Einar Brendengen, Tor-Eivind Mongstad og Thomas Storm Olsen. Sebastian Andresen var i kke tilstede. Alle er selgere av Mercedes-Benz i Ski.

Rekordsalg i 2016

2016 var et fabelaktig Mercedes-år lokalt. Nå gasser Andresen Bil på for fullt i 2017.

Publisert

I lokalene i Ski jubles det hos Mercedes Benz-forhandleren Andresen Bil.

– Salget har nok en gang oversteget forventningene, og nok en gang er Mercedes-Benz større enn vi noen gang har vært. Vi hadde selvsagt håpet på noen flere registreringer mot slutten av året, men nye avgifter har bidratt til at vi får en meget god inngang inn i 2017. Bestselgerne våre har i 2016 vært B-Klasse, C-Klasse og GLC, og da spesielt de elektriske- og hybrid-variantene, sier salgssjef Einar Brendengen fornøyd.

Mange nyheter

Men det er i bilbransjen som i andre bransjer, man må ikke hvile på laurbærene. Man er rett og slett nødt til å gi full gass, bokstavelig talt. 2017 blir et spennende Mercedes-år, skal vi tro Brendengen.

– Årets største nyhet for oss blir lanseringen av E-Klasse All-Terrain som tar oss inn i nok et nytt segment (litt mer høyreist stasjonsvogn med firehjulstrekk). Dette markedet er stort i Norge og med en helt ny E-Klasse i 2016 blir det spennende å se hva All-Terrain kan bidra med i kampen mot Volvo V90 Cross Country og Audi A6 Allroad. Lanseringen er i mars, sier han.

Han tror sterkt på det lokale bilmarkedet i året som kommer.

– Det er uten tvil et spennende marked vi befinner oss i med generelt god økonomi og stor kjøpekraft. Vi ser at også Oppegård/Follo  er preget av ønske for premium og det er vi selvsagt strålende fornøyde med.  Vi utvider i disse dager salgslokalet vårt og ruster opp organisasjonen for å kunne ta enda bedre vare på kunden i 2017, sier han.

– Vi har jobbet intensivt i 2015/2016 for å styrke vår
spesialisering, og håper å se resultatet av dette i form av enda sterkere posisjon i næringsmarkedet. Videre antar vi at kjøperne også i 2017 vil fokusere på hybrid og el-
utgaver hvor vi heldigvis har en sterk produsent i ryggen som sørger for at merket alltid
ligger langt fremme, sier Brendengen.

Hybridår

Ikke overraskende er det hybrid-bilene som levnes størst tro i lokalmarkedet det kommende året.

– Vi tror nok at hybridandelen vil fortsette å øke også i 2017 på bekostning av noe lavere andel diesel- og bensinbiler. Vi har det største utvalget av ladbare hybrider, med C 350 e, C 350T e, E 350 e, GLC 350 e, GLC 350 e Coupé, GLE 500 e og S 500 e. Hele syv modeller. Elektriske biler, tror jeg vi fortsatt ikke har sett slutten på, med sterkere fokus fra mange store produsenter, sier han.

– Mercedes har sagt at de skal være størst også på el, og det blir spennende å lære mer om Generation EQ som vi har store forhåpninger til. Lenge før lanseringstidspunktet, som trolig er i 2018 eller 2019, har vi allerede forhåndssolgt ti stykker av bilen som garantert vil bli en vinner i Norge, sier han.

– Vi  må nok en gang understreke hvor heldige vi er som har en produsent som både er fremoverlent og ligger langt fremme i utviklingen av energieffektive motorer. Vi har nesten utelukkende kommet godt ut på avgifter og spesielt hybridmodellene har kommet sterkt ut, legger han til.

Powered by Labrador CMS