VINNERGLEDE: Silje Berger (t.v.) og Anine Johnsen fulgte det digitale arrangementet fra Ungt Entreprenørskap på skjermen. Jentene slapp jubelen løs da de ble kåret til Beste Elevbedrift.

Silje og Anine fra Hellerasten gikk helt til topps

Sunn kokebok førte til årets beste elevbedrift i Akershus.

Publisert

Elevene går til daglig i 10. klasse på Hellerasten skole, har valgfaget produksjon av varer og tjenester, og er svært opptatt av kosthold og klima.

– Dette har vi jobbet for helt siden vi startet elevbedriften Sa du sunt? i 2018, så det var utrolig deilig å vinne, sier jentene til Oppegård Avis. 

BOKEN: Dette er boken jentene har utgitt.

Enkle oppskrifter

I fjor ga jentene ut kokeboken «For godt til å være sunt?», med barn og unge som hovedmålgruppe. Boken inneholder enkle oppskrifter uten rødt kjøtt.

– Målet med denne boka er å oppmuntre barn og unge til å lage sunn og god mat. For mange er det vanskelig å opprettholde et sunt kosthold i hverdagen. I tillegg går 25% av overskuddet går til veldedighet i lokalsamfunnet, sier de to jentene, som setter stor pris på hjelpen de har fått av Arne Rambøl, læreren i valgfaget produksjon av varer og tjenester.

Onsdag ettermiddag var det klart for den årlige fylkesfinalen til Ungt Entreprenørskap Akershus. På grunn av koronasituasjonen ble arrangementet gjennomført digitalt. 

Imponert

DRIFTIG DUO: Anine (t.v.) og Silje har skapt suksess av sunne oppskrifter.

Juryen var meget imponerte over hva elevbedriften Sa du sunt? har fått til, og har følgende begrunnelse å gi for 1. plassen:

"Denne bedriften presenterer seg på en meget profesjonell måte. De viser god situasjonsforståelse og har designet og produsert et produkt som skal bidra til en sunnere hverdag for folk flest. De jobber godt i nettverk, og bedriften har etablert et eget salgskorps med stor suksess!"

I tillegg til førsteplassen for Beste Elevbedrift, stakk Silje og Anine likegodt også av med prisen for Beste SoMe (sosiale medier). I mai skal de representere Akershus under Region Øst-mesterskapet. 

PS! Elever fra vårt lokalmiljø gjorde det sterkt under fylkesfinalen onsdag. I tillegg til jentene fra Hellerasten, som gikk helt topps, havnet elevbedriften Sidekick fra Ingieråsen skolen på plassen bak. De har laget en sunnere energidrikk med mindre koffeininnhold. 

Slik presenterer jentene prosjektet sitt på video: 

Powered by Labrador CMS