Anita Skorgan klar for kolben.
Anita Skorgan klar for kolben.

Anita er på «Veien hit»

Anita Skorgan er på vei til Oppegård med to mål for øye: Å rocke Kolben og samtidig bidra til Rotarys aksjon for godt syn i Burkina Faso.

Publisert

Det er ingen primadonna og diva som møter meg på Lorry i Oslo et par uker før hun inntar scenen i Kolben på Kolbotn, tirsdag 10. april. Tvert imot, den varme og utstråling som møter meg over en kaffekopp er jo nettopp den Anita Skorgan som mange kjenner fra tv-skjermen gjennom flere 10 år. Ingen påtatt sjarme og korrekthet - dette er en ekte, ujålete og sjarmerende kvinne i sin beste alder!

Les også: Feiende flott musikal!

Du husker kanskje kinoreklamen fra 70-tallet med en melkedrikkende Anita på vannski, hun var virkelig tiårets sunnhetssymbol nr. 1 - selv om hun egentlig hadde et ønske om å være rebell, forteller hun meg denne ettermiddagen ca. 40 år senere…historiene er mange og hun deler raust!

Personlig

Hvordan kunne hun bli hele Norges Anita Skorgan, hun som fulgte pappas råd om ikke å klatre til øverste hylle, men heller nyte tilværelsen på hyllen i midten? Mor og fars innflytelse, læring underveis, folk som har skuffet, folk som har støttet henne, rett og slett hennes reise på livets landevei er det vi skal få servert i Kolben.

Les også: – Jeg stod på scenen med over førti i feber

«Veien hit» er fortellingen om menneskene og musikken som har vært med på å forme henne som menneske og artist. Dette er ikke en konsert som går på autopilot, her er det improvisasjon og kontinuerlige tilpasninger som gjelder. Anita forteller om et personlig vitnesbyrd med sang, musikk, private bilder, latter, tårer - ja hele følelsesregisteret aktiveres når hun inviterer til sin musikalske reise. Vi får et gjensyn med kjente og kjære sanger og noen mindre kjente, men betydningsfulle for henne.

Saken fortsetter under bildet.

 

MGP-PAR: Anita Skorgan og Jahn Teigen under Melodi Grand Prix i 1986, hvor de stod for pauseunderholdningen - et utdrag fra rockeoperaen «Boheme 86».
MGP-PAR: Anita Skorgan og Jahn Teigen under Melodi Grand Prix i 1986, hvor de stod for pauseunderholdningen - et utdrag fra rockeoperaen «Boheme 86».

 

Casanova og Oliver

Anita Skorgan har alltid elsket  sang og musikk, og røper at hun gjerne synger i trappeoppganger såvel som i dusjen. Hennes motto er «smil og syng»!

Anita har markert seg internasjonalt og nasjonalt som soloartist, låtskriver og gruppemedlem. Hun har hatt utallige slagere alene og i samarbeid med andre, i en periode på 70- og 80-tallet hadde hun nærmest klippekort til Melodi Grand Prix! Hvem glemmer vel slagere som Casanova og Oliver for å nevne noen. Og disse og flere andre skal hun dele med publikum i Kolben.

Anita gleder seg til gjensynet med Kolben, og er glad for å på denne måten  kunne bidra til Rotarys øyeoperasjoner (grå stær) i Burkina Faso.

Bakgrunn

Oppegård Rotaryklubbs årlige konserter er klubbens viktigste finansieringskilde for gjennomføring av ulike humanitære prosjekter, og i år går overskuddet fra konserten uavkortet til klubbens humanitære prosjekt i Burkina Faso.  Burkina Faso er et av verdens fattigste land, og øyesykdommen grå stær er svært utbredt. Rotary har gitt støtte til kjøp av utstyr for øyeoperasjoner og dessuten ekspedisjoner med en spesialinnredet buss hvor pasienter blir operert. Gjennom dette prosjektet fra 2005 har mer enn 6000 mennesker fått synet tilbake. Dette innebærer også at barn, som var tatt ut av skolen for å være ledsagere for blinde voksne, kan gå tilbake til undervisningen. I dette prosjektet samarbeider Oppegård Rotaryklubb med en norsk stiftelse, Better Life Norway.  Hver operasjon koster 750-1000 kroner.