VENTER PÅ TILTAK: – Området ser veldig kjedelig ut. Anleggsarbeidene skulle ha startet for lenge siden og området skulle ha vært tilbakeført til det opprinnelige til 1. juni, men slik det ser ut i dag er det ikke realistisk, sier trebarnsfar Nurettin Yarar (38).

– Tilbakeføring av Solkollen er i rute

Kommunen lover at arbeidet med tilbakeføring av Solkollen skal settes i gang før sommeren, med planlagt avslutning i august 2022.

Publisert Sist oppdatert

«Skal ikke snart kommunen tilbakestille området i Solkollen og la nabolaget få tilbakeført det som var et hyggelig grøntområde med fotballbane og lekeplass?», skrev et engasjert leser til Oppegård Avis.

Vedkommende reagerer på at det aktuelle området i Solkollen, hvor den midlertidige skolen for elevene ved Kolbotn skole ble bygget for drøye tre år siden, ikke ennå er tilbakestilt.

Forfaller

Det er gått et drøyt halvt år siden Kolbotn skole flyttet tilbake fra Solkollen til Kolbotn sentrum.

Skolebrakkene i Solkollen ble fjernet i vinter, men ellers har lite skjedd. Naboene til den aktuelle tomten har ventet på oppstart av anleggsarbeidene til våren.

Selv om våren er over om snaue to uker, er det ingen tegn til at det skal skje noe snart. Grus og sand ligger i store hauger. Ledningsnettet for vann, strøm og kloakk ser fortsatt ut til å ligge i jorden, med slangestumpene som stikker opp av jorden. Det som trolig var nyinnkjøpte lekeapparat til skolen, bare står ubrukt og forfaller.

LEDNINGER: Ledningsnett for vann, strøm og kloakk ser fortsatt ut til å ligge i jorden, med slangestumpene opp av jorden.
FORFALLER: Disse lekeapparatene skal fjernes, ifølge kommunen.
ASFALT: Deler av tomten er asfaltert. Asfalten skal fjernes.
ER IKKE TILBAKEFØRT ENNÅ: For tre år siden var dette et hyggelig grøntområde med fotballbane og lekeplass. I løpet av sommeren skal området tilbakeføres til det opprinnelige.

– Ser kjedelig ut

Naboene som Oppegård Avis har snakket med er utålmodige. De håper på at kommunen ikke har glemt det de har lovet.

– Området ser veldig kjedelig ut. Anleggsarbeidene skulle ha startet i mars og området skulle ha vært tilbakeført til gressplen til 1. juni, men slik det ser ut i dag er det ikke realistisk, sier trebarnsfar Nurettin Yarar (38) skuffet.

38-åringen, som er en av de nærmeste naboene til det aktuelle området, flyttet til Solkollen fra Oslo for ett år siden og venter spent på oppstart av anleggsarbeidene på stedet.

Oppstart før sommeren

– Tilbakeføring av Solkollen er i rute og i henhold til det som er avtalt, sier prosjektleder Roman Artemov i Nordre Follo kommune.

Han sier kommunen har tett dialog med det lokale grendelaget og at det ble gjennomført nødvendige befaringer i felleskap for å orientere naboer.

– Det er kommunisert at arbeidet settes i gang før sommeren med planlagt avslutning i løpet av sommeren, antatt i august 2022, sier Artemov.

Videre sier han at det har blitt gjennomført den nødvendige prosessen med en anbudskonkurranse.

– Den valgte entreprenøren, som ble valgt torsdag 19. mai, setter i gang umiddelbart med innsending av nødvendige søknader for å kunne sette i gang med arbeidene, sier Artemov.

Dette skal gjøres

Artemov sier at i grove trekk skal følgende arbeider utføres:

  • Asfalten skal fjernes.
  • Bærelaget (steinmasser) skal kjøres bort. Massene skal gjenbrukes i et annet nærliggende byggeprosjekt.
  • Infrastrukturen (kummer, rør og annet) skal fjernes.
  • Lekeapparatene midt på tomten skal fjernes. Lekeplassen i syd på tomten skal beholdes.
  • Det blir tilkjøring av matjord med påfølgende tilsåing.
  • Det skal plantes trær.
  • Det skal gjøres nødvendige finjusteringer i forbindelse med avsluttende arbeid.

Les også: Sprakk med 13 millioner kroner

SKAL BEHOLDES: Lekeplassen syd på tomten skal beholdes.

Sprekk på sprekk

Oppegård Avis har tidligere skrevet om budsjettsprekk på 88 millioner kroner for selve Kolbotn skole.

Prosjektet med etablering av midlertidig skole i Solkollen har også sprukket, med minst 13 millioner kroner (per 29. november 2021). Allerede da kostet dette prosjektet kommunen 33 millioner kroner. I tillegg til dette beløpet måtte kommunen betale for tilbakelevering av modulene og tilbakeføring av tomten.

Oppegård Avis har bedt kommunen om status i det økonomiske rundt dette prosjektet. Vi oppdaterer saken fortløpende. Les mer om dette i Oppegård Avis til uken.

TRE ÅR MED BRAKKER: Arbeidene med å sette modulene sammen startet den 10. januar 2019. I januar 2022 ble de fjernet fra stedet.

De kommunale byggesmellene:

  • Den enorme budsjettoverskridelsen i prosjektet med den 200 lange kulverten i Liaveien på Kolbotn har irritert mange innbyggere.
  • Den andre store budsjettsprekken Oppegård Avis kjenner til må være Kolben-prosjektet med sine 39 millioner kroner over budsjettet (kostet rundt 214 millioner til slutt).
  • De siste årene har kommunen hatt flere andre prosjekter med budsjettsprekk på flere millioner kroner (blant annet Pyramiden og prosjektet på Høyås).
  • Kolbotn skole har en budsjettsprekk på 88 millioner kroner og Solkollen på minst 13 millioner kroner.
  • VA-prosjektet på Bålerud hadde per i fjor høst en foreløpig budsjettsprekk på 73 millioner kroner.
  • Kolbotn omsorgsboliger (KOMBO), som skulle koste 378 millioner kroner per 2016, sprakk med 50,5 millioner kroner i løpet av de neste fire årene.
Powered by Labrador CMS