REALISTISK: Slik ser det ut i det nye spillet F1 2021.
REALISTISK: Slik ser det ut i det nye spillet F1 2021.

Formel 1 for alle

Anmeldelse: Netflix-serien «Drive to survive» har sørget for Formel 1-feber over hele verden. Her er en anmeldelse for deg som har blitt bitt av basillen og vil ha mer.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2009 har spillselskapet Codemasters lagd Formel 1-spill og årlig har de lansert et nytt F1-spill. I år har de kommet med det nyeste spillet; «F1 2021», og det er noen betydelige endringer mot tidligere versjoner.

STYRY MODE: Skaperne av spillet har denne gangen lansert en story mode, ikke ulikt det vi for eksempel kjenner fra de siste FIFA-versjonene.
STYRY MODE: Skaperne av spillet har denne gangen lansert en story mode, ikke ulikt det vi for eksempel kjenner fra de siste FIFA-versjonene.

Først og fremst er kanskje den største nyheten med det nye «F1 2021»-spillet at man for første gang kan spille i en story mode. Aldri før har noen prøvd å lage en historie i sammenheng med et Formel 1 spill, men Codemasters har løst det helt perfekt. Historien er morsom, intens og spennende. Den eneste negative siden er at historien er litt vel kort, men for meg personlig var ikke det et problem. Historien har deg hekta fra første minutt, og du går ikke lei før den er slutt. Jeg ble overrasket over hvordan Codemasters løst det og jeg er imponert over hvor bra historien passer i sammenheng med Formel 1.

Nok av oppdateringer

For de som har spilt de andre spillene er det fortsatt mye nytt å oppleve. Ikke bare har Codemasters programmert en ny «Driving-Model» som gjør det lettere å miste festet hvis du er litt for aggressiv på gassen.

Det er også en ny «Damage-Model» som gjør at du må være litt mer forsiktig i kjøringen, og virkelig prøve å unngå å krasje i noen av de andre bilene. Hvis ikke kan du ende opp med å ikke bare skade front-vingen eller bak-vingen på bilen, men også undersiden av bilen og sidene.

Kjør mot legender

Ikke nok med det. I den berømte «My Team Career-Mode»-modusen er det også oppdateringer. Du kan nå se fokuset til andre sjåfører, som kan fortelle deg om hvor bra de kan kjøre. Den største nyheten her er likevel at du nå kan kjøre ved siden av legendariske Formel 1-sjåfører som Michael Schumacher, Ayrton Senna og Alain Prost.

POPULÆRT: Formel 1 er mer populært enn noen gang, kanskje mye takket være Netflix-serien «Drive to survive».
POPULÆRT: Formel 1 er mer populært enn noen gang, kanskje mye takket være Netflix-serien «Drive to survive».

I tillegg til de typiske banene som er i alle Formel 1-spill slik som Monza og Silverstone, er det i år også nye baner i «F1 2021», slik som Portimao i Portugal og flere baner som kommer etterhvert i form av gratis «dlc».

Får du ikke nok?

Hvis du er som meg og får aldri nok av Formel 1, er dette det perfekte spillet for deg. Med «F1 2021» er det nesten en uendelig dose moro hvor du kan lære deg hvordan du kan kjøre best mulig på de forskjellige banene, eller se hvordan sesongen utvikler seg i «My Team Career-Mode». Helt siden jeg kjøpte dette spillet har jeg nesten hver dag hatt det moro med å spille det og jeg anbefaler det virkelig til alle som er fan av Formel 1 og racing.

Vår vurdering: Terningkast 5.

PS: Hvis du fortsatt har lyst på mer Formel 1 har Netflix mer enn nok å tilby. Den nevnte serien «Drive to Survive» tar deg med på innsiden av Formel 1-sirkuset og viser deg tette portretter av de jobber med Formel 1. Nylig kom også Netflix ut med en dokumentar om en av de største førerne gjennom F1-historien, nemlig Michael Schumacher. Den er definitivt også verdt en titt.

Powered by Labrador CMS