– VELKOMMEN HIT, MENN: Rektor Anne Hodne Endal ved Kolbotn skole erkjenner at det er vanskelig å få menn til å søke seg til lærerjobber også ved Kolbotn skole.

– Vanskelig å rekruttere menn

Kolbotn skoles rektor Anne Hodne Endal skulle gjerne ønsket seg flere mannlige lærere.

Publisert

Den mannlige andelen blant lærerne her i Oppegård-skolen er lav, spesielt på første trinn i år, hvor det bare er én mannlig lærer, Martin Høy på Kolbotn skole, som har ansvar for Rød-gruppen blant årets skolestartere. 

Dét at han er eneste mann, er ifølge kommunalsjef Jorunn B. Almaas i Oppegård kommune betinget med at få menn ønsker å jobbe som lærere, og at det er vanskelig å rekruttere menn til yrket. 

Bekrefter

Rektor ved Kolbotn skole, Anne Hodne Endal, bekrefter at det er vanskelig å rekruttere menn til barneskolen, spesielt til småskoletrinnet.

Hun tror lønnsnivået, få karrieremuligheter og at det er et kvinnedominert yrke kan være noe av årsaken til dette.

 – Det hadde vært fint å ha flere mannlige lærere. Det er positivt for elevene å møte rollemodeller av ulikt kjønn og positivt for arbeidsmiljøet med en blanding av begge kjønn, sier Hodne Endal.

Samtidig understreker hun at faglig og sosial kompetanse, samt egnethet er viktigere enn kjønn.

Stortrives

ENESTE MANN: Martin Høy er eneste mannlige lærer blant førsteklassingene ved Kolbotn skole.

Eneste lærerhanen i flokken, Martin Høy, stortrives i jobben sin, til tross for at han er eneste mann, og har ingen planer om å gjøre noe annet. 

– Min mor jobbet som sosiallærer på skolen. Da jeg var 18 år gammel, fikk jeg en jobb som vikar der. Jeg fikk en klasse med ganske utfordrende gutter og husker ennå gleden de hadde da de lyktes med brøk. Det å lykkes som lærer var så stort for meg at jeg ville fortsette videre med dette yrket, sier 40-åringen, som har jobbet som lærer i 15 år, sier han.

– Min kone jobber som lege og tjener mer enn meg, så jeg jobber ikke som lærer på grunn av lønn. Jeg fant min ting i livet og vil ikke bytte den til noe annet, sier han.

Powered by Labrador CMS