HVER SIN OPPGAVE: Familien Hanssen-Owe var en av mange som var med på Skautraver'n i fjor. Alle fire i familien var engasjert med. Espen Hanssen, Maren Owe, Mathilde Aurora (10) og Benjamin Hanssen-Owe (7).

Skautraver'n er i gang

Jakten på de populære postene nådde nye høyder i den spesielle koronavåren i fjor. Nå er årets jakt i gang.

Publisert Sist oppdatert

– De ivrigste skautraverne er allerede i gang med å jakte på årets poster. De første postene ble satt ut midt i februar, og nå er alle vårpostene på plass i skogen. Det har vært mye is på stiene i starten av sesongen, men folk har utstyrt seg med piggsko, brodder eller skistaver og tatt seg frem mellom postene, melder Skautraver-general Anne Marit Færden i en melding til Oppegård Avis.

Frem mot påske regner hun med at det meste av snøen og isen forsvinner, kanskje med unntak av Gaupesteinmarka der snøen vanligvis ligger lengst.

Skautraver'n

  • Skautraver'n er den gode, gamle måten å gå tur på - med den ekstra spenningen det gir å finne poster underveis.
  • Turene karakteriseres etter vanskelighetsgrad.
  • For å bli med må du skaffe deg deltakerkonvolutten som koster kr. 400.-.
  • Dersom flere i familien vil være med kjøper du ett eller flere ekstra klippekort som koster kr. 10.- pr. stykk.
  • Mer info på nettsidene til Nordre Follo Orientering: nfollo.no

Rekord i fjor

Skautraver'n hadde en fantastisk sesong i fjor med hundrevis av nye deltakere.

– Vi håper selvfølgelig at disse kommer tilbake i år og at enda flere skal oppleve gleden ved å finne frem i ukjent terreng ved hjelp av kart og kompass. Man kan starte med enkle turer der postene ligger i nær tilknytning til stiene, og så utvide repertoaret etter hvert, sier Færden.

Hun reklamerer med at det i år finnes turer både på Hvitebjørnåsen, Pinnåsen, Slettåsen, i Holstadmarka, ved Bukkesti, i Skeidarkollen-området og i Gaupesteinmarka.

Konvolutt med syv kart og registreringskort kan bestilles tilsendt fra ved å sende en bestilling til anne.marit.farden@gmail.com.

De fleste utsalgsstedene for skautraverkonvolutten er rammet av koronanedstengingen frem til 11. april.

– Bare CircleK på Langhus har åpent, og stasjonen ber oss minne om å bruke munnbind og at det skal være max fem kunder inne i butikken samtidig. Vi har også etablert et tilbud om forhåndsbestilling av konvolutter for utlevering torsdag 25. mars på to steder i Oppegård og Ski. Les mer om dette på nettsidene til Skautraver'n.

SKAUTRAVER-GENERAL: Anne Marit Færden fra Sofiemyr er som alltid engasjert i Skautraver'n. Nå er årets første poster satt ut.
Powered by Labrador CMS