STÅR BAK: Senterleder Marianne Thoresen-Larsen (t.v.) og Anne Solhaug, leder på Frivilligsentralen, er glade for å videreføre tradisjonen med ønsketre på Kolbotn Torg.

Årets varmeste juletradisjon er tilbake

Ønsketreet på Kolbotn Torg er oppe for sjuende år på rad.

Publisert Sist oppdatert

Gutt 1,5 år. Juleønske: Ullundertøy størrelse 98.

Jente 9 måneder. Juleønske: Kjole

Gutt 9 år. Juleønske: Gavekort

Over 300 ønsker

Det stikker i hjertet å lese julegaveønskene som henger på det tradisjonsrike ønsketreet på Kolbotn Torg. I år som i fjor, og de fem foregående årene, har Frivilligsentralen og Kolbotn Torg sørget for at noen som trenger det, kan ønske seg en julegave.

Kan man egentlig begripe hvilken situasjon de står i, de som akkurat har ønsket seg ullundertøy til sin 18 måneder gamle sønn? Vi lar spørsmålet stå ubesvart.

Faktum er at det hadde kommet inn rundt 20 ønsker før treet i det hele tatt var satt opp, onsdag ettermiddag. I fjor kom det inn et sted mellom 300 og 350 julegaveønsker, og det er lite trolig at behovet har gått ned det siste året.

– Det er hjerteskjærende, men for oss som jobber med dette i det daglige, så er det dessverre ikke overraskende, sier Anne Solhaug, mor Frivilligsentralen i kommunen.

Én gave per familie

I stedet for å spekulere om årets behov, vil hun heller forklare folk hvordan de kan ønske seg og kjøpe gaver.

– De som har et julegaveønske kan komme til oss på rommet ved siden av Bua i Kolben, tirsdager fra 15 til 18 eller torsdager fra 11.30 til 14.30. Her kan man opplyse til oss hva man trenger, så henger vi opp ønskene på treet og administrerer alt i samarbeid med Innsats for andre, sier Solhaug.

Man kan ønske seg gaver til barn mellom 1 til 18 år, og det bør ikke overstige 500 kroner.

– Dette er en flott tradisjon som kundene våre setter stor pris på, sier Marianne Thoresen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg. – Det er som sagt sjuende året og vi gjør mer enn gjerne dette for de som trenger det mest, fortsetter hun.

SLIK GJØR DU DET: Her får du alt du trenger av informasjon for å hjelpe noen som trenger det.

– Er en glede

Mens vi står og prater med senterlederen og frivillig-lederen, er det stadig folk bortom og plukker ned gaveønsker. 

– Vi har alltid hatt det bra selv og greid oss fint. Det er en glede å kunne hjelpe andre, sier en eldre mann, som helst ikke vil stikke seg frem.

Han forteller at han og kona har hatt dette som tradisjon de siste årene. Og i år - hvor det meste i Norge har blitt dyrere - er det lite sannsynlig at antallet som gjerne vil ha en hjelpende hånd, går ned.

– Det er mange av de samme som trenger hjelp, men behovet er nok der i år også. Det har jo ikke blitt billigere å bo her det siste året. Jeg vil gjerne rose Kolbotn Torg for et godt samarbeid og for at de er så greie å forholde seg til. Det er ingen selvfølge, roser Solhaug.

– For oss er det en selvfølge å bidra til å hjelpe naboen, sier Thoresen-Larsen.

Treet er som alltid plassert rett utenfor Espresso House og Boys of Europe, og står oppe til fredag 15. desember. Gaveønsker må leveres inn tirsdag 12. desember. Da rekker initiativtakerne å organisere slik at alle som trenger det, får hjelp.

HENGER OPP: Gaveønskene henger opp fortløpende, slik at det alltid skal være mulig å hjelpe.
Powered by Labrador CMS