ENGASJERT: Fatima Valdes Haugstveit (Ap) er en engasjert lokalpolitiker som i dette innlegget svarer på Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahls utfordring på kvinnedagen.
ENGASJERT: Fatima Valdes Haugstveit (Ap) er en engasjert lokalpolitiker som i dette innlegget svarer på Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahls utfordring på kvinnedagen.

Kvinnedagen, dagen derpå

– Selv om vi har kommet langt i Norge, er det mange saker vi må fortsette å kjempe for, sier leder i Oppegård Ap, Fatima Valdes Haugstveit.

Publisert

Det var herlig å bli oppfordret fra deg Anders. Takk for det!

Massivt fremmøte

Jeg tok meg en liten tur innom Youngstorget i går kveld og jeg må jo si det var gøy å se det massive fremmøte. Det er noe som skjer i samfunnet vårt.

Det er mange som slår ring rundt verdier som vi kanskje tidligere har tatt det for gitt.

Jeg for min del er stolt av å tilhøre en bevegelse som har gått i bresjen og har kjempet frem like muligheter for kvinner. Ja, jeg følger meg takknemlig og privilegert for å være sosialdemokrat. Men vi må fortsatt være bevisste.

Kommer ikke av seg selv!

Likestilling kommer ikke av seg selv. Vi må være på vakt mot krefter som vil reversere våre seire. Ingenting er en selvfølge

Les også: – Knallhardt arbeide hver dag!

I disse dager blir mange likestillingsrettigheter truet. Det er med stor skuffelse jeg har sett at Høyre/Frp-regjeringen har tatt et skritt tilbake i flere likestillingssaker. Gjennom å kutte i fedrekvoten, har regjeringen for eksempel bidratt til at fedrene tar ut mindre permisjon.

Takk og pris ble det massiv motstand mot å endre abortloven og innføre reservasjonsrett. Høyre/Frp-regjeringen har økt kontantstøtten, noe som svekker både likestillingen og integreringen.

Regjeringen har svekket retten til faste stillinger, noe som har ført til at flere må arbeide midlertidig og ikke får fast jobb. Kvinner er ofte de første som merker slike endringer.

Uheldige konsekvenser

Å ikke ha en fast jobb har mange uheldige konsekvenser. Spesielt i vårt område hvor boligprisene er høye, og man ofte trenger fast jobb for å ha muligheten til å komme seg inn på boligmarkedet. Konsekvensene er at mange kvinner dessverre opplever økt utrygghet.

Les også: – Klart at kvinnedagen fortsatt er relevant

Selv om vi har kommet langt i Norge, er det mange saker vi må fortsette å kjempe for. Jeg mener ærlig og oppriktig at likestilling er en av hovedpilarene i det gode samfunnet vi har i Norge. Kvinners rettigheter og like muligheter er grunnleggende verdier vi må slå ring om og slåss videre for.