Valget 2019

BER OM DIREKTE VALG AV ORDFØRER: – Vi mener velgerne i Nordre Follo ble ført bak lyset i forhold til sonderingene som var i forkant, sier Jarle Ørnebo (FrP).
BER OM DIREKTE VALG AV ORDFØRER: – Vi mener velgerne i Nordre Follo ble ført bak lyset i forhold til sonderingene som var i forkant, sier Jarle Ørnebo (FrP).

FrP: Vrak Opdan – velg ny ordfører direkte

– Nordre Follo kommunestyre velger nå ingen ordfører, foreslår kommunestyrerpresentant Jarle Ørnebo (FrP).

Publisert

Jarle Ørnebo foreslår at før valget av den nye ordføreren i Nordre Follo finner sted torsdag 17. oktober, bør kommunestyret ta stilling til denne saken.

– Nordre Follo kommunestyre velger nå ingen ordfører. Det bør innføres en ny valgordning ved et direkte valg av ordfører innen utgangen av 2019. Frem til den nye ordføreren er valgt, skal rådmannen administrere kommunen, sier Ørnebo på vegne av FrP i Nordre Follo.

49-åringen fra Kolbotn har nettopp sendt inn et forslag om dette til formannskapssekretæren. Ørnebo foreslår at rådmannen legger frem en søknad til departementet om direkte valg av ordfører, slik det ble gjort i Risør, Nesodden og flere andre kommuner.

Mener det er behov for et nytt valg

– Vi er i en situasjon hvor det ser ut til at Arbeiderpartiet får ordføreren i den nye stor-kommunen. Dette er den samme ordføreren (red. anm.: Hanne Opdan) som for noen uker siden tok kontakt med sin argeste konkurrent (red. anm.: Thomas Sjøvold fra Nordre Follo Høyre) og spurte om han kunne tenke seg å være ordfører. Det blir for oss derfor veldig spesielt at man skal velge en ordfører som selv ikke vil være ordfører. Dette viser jo i aller høyeste grad at det er behov for et nytt valg av ordfører, forklarer FrP-politikeren.

Videre mener Ørnebo at dette valget i stor grad viser at veldig få bryr seg om det velgerne har bestemt.

– Vi mener velgerne i Nordre Follo ble ført bak lyset i forhold til sonderingene som var i forkant. Innbyggerne må derfor få muligheten til å si sin mening om ordførerspørsmålet, sier FrP-politikeren.

Han sier at ved direkte valg av ordføreren vil innbyggerne få ordføreren de faktisk stemmer på.

– Vi tror det vil skape en større interesse og tillit til den som faktisk velges som ordfører, Ørnebo.

Les også: – De skriver under en avtale med oss, men så prøver de ikke engang å få medlemmene med seg

– Trist at FrP går til personangrep

– Det er ikke en diskusjon bortsett fra på grupperommet til FrP. Vi ber opposisjonen besinne seg og innse at de tapte kampen om styringen av Nordre Follo kommune.

Oddbjørn Lager Nesje (Ap)

Gruppelederen i Nordre Follo Arbeiderparti, Oddbjørn Lager Nesje, reagerer på FrPs forslag. Han sier det er bra at FrP starter sin opposisjonstilværelse i Nordre Follo med å utfordre den nye styringskoalisjonen. Samtidig synes Lager Nesje det trist at FrP går til personangrep ved å be kommunestyret vrake Hanne Opdan som ny ordfører. 

– Det er ikke en diskusjon bortsett fra på grupperommet til FrP. Vi ber opposisjonen besinne seg og innse at de tapte kampen om styringen av Nordre Follo kommune, sier gruppelederen for Ap.

På vegne av Arbeiderpartiet oppfordrer han alle partiene til å fokusere på det politiske arbeidet.

– Nå må vi som politikere konsentrere oss om hvordan vi skal gjøre Nordre Follo til Norges beste oppvekstkommune og hvordan vi kan bedre velferdstilbudet. Det politiske spillet er over, vi har fått et flertall og i spissen for det flertallet finner vi Hanne Opdan som ordfører, sier Lager Nesje.

Les også: – Trist at FrP tyr til "fake news"

Powered by Labrador CMS