TØMMER HYLLENE: Boots Apotek Tårnåsen (tidligere navn: Alliance Apotek Tårnåsen) har vært et etterspurt tilbud på Tårnåsen senter siden 2003, men nå tømmes apotekhyllene for varer. Foto: Yana Stubberudlien

Legger ned apoteket

Etter 18 års drift legges det lokale apoteket på Tårnåsen ned. KIWI-butikken vil også stenge dører om snaue to uker.

Publisert Sist oppdatert

Hele senteret på Tårnåsen står foran en større utbygging og alle butikker flytter ut – også apoteket, da det ikke er praktisk mulig å opprettholde driften, sier Anne Margrethe Thune, som er kommunikasjonssjef i Boots Norge.

Endelig dato for nedleggelsen Boots Apotek Tårnåsen er ikke fastsatt ennå, ifølge Thune. Og det er heller ikke bestemt per i dag hvorvidt Boots Apotek skal tilbake til Tårnåsen etter ombyggingen av senteret.

– Kjempetrist

Boots Apotek Tårnåsen (tidligere navn: Alliance Apotek Tårnåsen) har vært et etterspurt tilbud på Tårnåsen senter siden 2003, men nå tømmes apotekhyllene for varer.

Vibeke Foss (53) fra Sofiemyr er blant dem som kommer til å savne det lokale tilbudet på Tårnåsen.

– Det er kjempetrist at et så stort område blir uten apotek. Jeg har hatt fastlege på Tårnåsen senter i mange år, så for meg har det vært veldig praktisk med et apotek like ved. Nå skal fastlegekontoret flytte til Kolbotn Torg og apoteket på Tårnåsen blir borte, sier hun.

Fire ansatte

Boots Apotek Tårnåsen har fire ansatte, ifølge proff.no, men ingen av disse har fått lov til å uttale seg til avisen.

– Vil noen av ansatte miste jobben?

– Det er ikke avklart per nå, sier kommunikasjonssjefen i Boots Norge.

Stenger KIWI 15. mai

Tore Hartmann, som er regionsjef i KIWI Oslofjord Nord, letter på sløret om KIWIs planer for nærbutikken på Tårnåsen etter ombyggingen av senteret.

– Siste åpningsdag på KIWI Tårnåsen blir lørdag 15. mai, sier han.

Hartmann bekrefter at KIWI vil fortette på Tårnåsen senter når senteret bygges opp igjen, men sier at de ikke vet ennå hvor lang byggeperioden vil bli. Det er fortsatt uavklart om noen av ansatte vil miste jobben i byggeperioden.

– Vi forsøker å gi alle ansatte tilbud å jobbe i en annen KIWI-butikk i regionen, sier Hartmann.

Han sier at de regner med å få et større salgsareal i den nye butikken når den åpner (cirka 1.000 kvadratmeter mer).

SKAL BYGGES OM: Tårnåsen senter skal bygges om og området på Tårnåsen senter og Øvre Ormerud skal utvikles med 140 nye boliger. Foto: Yana Stubberudlien

Tårnåsen Torg

Oppegård Avis har tidligere skrevet om prosjektet Tårnåsen Torg. Insenti AS skal utvikle området rundt dagens Tårnåsen senter med 137 nye leiligheter fordelt på seks bygninger, og med parkering i garasjekjeller. Den høyeste bygningen vil være på seks etasjer.

Første byggetrinn består av to- til fireroms leiligheter. Disse er fordelt på tre bygninger nord i planområdet. Per i dag er 26 av de totalt 69 leilighetene i Felt Nord solgt. Kjøpesummene varierer fra 3.150.000 kroner til 7.800.000 kroner per leilighet. Størrelsen på disse varierer fra 44 til 132 kvadratmeter per enhet.

SLIK KAN TÅRNÅSEN TORG SE UT: Slik skal Tårnåsen Torg se ut når alt er ferdig. Første byggetrinn består av tre bygninger nord i planområdet (bygg 4-6 på illustrasjonen). Illustrasjon: A-lab

I tillegg til leiligheter vil det bli etablert næringsvirksomhet på bakkeplan. Selve kjøpesenteret skal også bygges om.

Ifølge prosjektbeskrivelsen vil nye Tårnåsen senter by på et utvalg av daglige servicetilbud som matbutikk (KIWI) samt miks av servering og andre forretninger.

Det skal også etableres et nytt handelstorg mot Valhallaveien. Det vil bli knyttet sammen med boligene via en bred atriumstrapp og en passasje som vil gå mellom boligene og direkte ut til marka. Mellom byggene blir det ulike soner og hyggelige gårdsrom.

Powered by Labrador CMS