VIL HA INNSPILL: Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V) og Hanne Opdan (Ap) inviterer til dialogmøte om politikken i Nordre Follo.
VIL HA INNSPILL: Tor Anders Østby (Sp), Camilla Hille (V) og Hanne Opdan (Ap) inviterer til dialogmøte om politikken i Nordre Follo.

Innbyggerne skal få påvirke politikken

Den rød-grønne koalisjonen inviterer til dialogmøte i Ski 7. oktober.

Publisert

Ap, Venstre, Krf, Sp, Mdg og Sv har nå startet forhandlinger om politisk plattform for den kommende perioden i Nordre Follo. Partene har kommet tilbake til hverandre etter at Arbeiderpartiets medlemsmøte sa klart nei til samarbeid med Høyre.

Les også: Slik reagerte Høyre da Arbeiderpartiet sa nei

Når den nye politikken skal utformes, inviterer partiene alle frivillige lag, foreninger og andre interessegrupper til å komme med innspill og ønsker til den politiske plattformen.

– Det er viktig for oss å lytt til innbyggerne nå som vi skal utarbeide den plattformen vi skal styre på de neste fire årene, hva innbyggeren mener vil vektlegges, sier påtroppende ordfører i Nordre Follo kommune Hanne Opdan  (Ap) i en pressemelding. 

– Venstre har gått til valg på økt åpenhet og innbyggermedvirkning og dette initiativet til å ta alle lag og foreninger med på råd for å lage politikk for de kommende fire årene er et første skritt på veien mot akkurat det, sier Camilla Hille

Utvalgsledere

Hun er påtroppende utvalgsleder for alt som har med barn, unge og oppvekst å gjøre. I tillegg vil hun få ansvaret for idretten og kulturtilbudet i kommunen.

– Jeg har allerede hatt dette ansvaret i Ski kommune og gleder meg til å ta en ny periode som utvalgsleder for hele Nordre Follo, sier Hille. 

Tor Anders Østby  fra Sp, skal lede seniorpolitikken og helsefeltet for den voksne befolkningen.

– Jeg har mange ideer jeg vil ta med meg videre i arbeidet, og det er viktig at vi opprettholder det gode tilbudet for de eldre i kommunen. Vi må tilrettelegge flere tilbud bedre slik at alle kan trives bedre både hjemme og på institusjon.

– For meg er det ekstra viktig å få innspill fra brukere og pårørende, og også de ansattes organisasjoner. De vet hvor skoen trykker og kan vise oss politikerne hvordan vi bør prioriterer best mulig, sier Østby.

Enger blir varaordfører

Utgangspunktet for det politiske samarbeidet er intensjonsavtalen i 30 punkter, som ble meislet ut av sentrum-venstrepartiene. I denne avtalen er det klart at Hanne Opdan blir ordfører, og Hans Martin Enger (MDG) blir varaordfører. 

– I Ski kommune har jeg alltid lagt vekt på høre de som berøres av våre vedtak. Jeg tror jeg oppfattes som en raus, imøtekommende og hyggelig ordfører og vil selvsagt fortsette å være det i Nordre Follo, sier Opdan 

– Da vi lagde politisk plattform i Ski for fire år siden, arrangerte vi et tilsvarende innspillsmøte til vårt politiske prosjekt. Flere organisasjoner fikk gjennomslag for sine saker. Det er innbyggermedvirkning i praksis, sier Camilla Hille. 

Innspillsmøtet der alle lag og foreninger er velkommen til å komme med innspill, avholdes i foajeen i Ski rådhus, mandag 7. oktober kl. 19-21.

Powered by Labrador CMS