ENGASJERT: Merete Bellingmo i Arbeiderpartiet i Oppegård er stolt over engasjementet ditt blant lokalbefolkningen i PNB-saken. – Dette er svært viktig, sier hun.

– Jeg har et håp om en løsning

Merete Bellingmo (Ap) mener engasjementet på Tårnåsen er viktig, men minner samtidig om at dette også gjelder resten av kommunen.

En av dem som var tilstede på allmøtet på Tårnåsen skole, er Arbeiderpartiets gruppeleder Merete Bellingmo. Hun lot seg imponere over engasjementet.

– Det er gjort et svært viktig og godt arbeide av FAU og de andre som har engasjert seg rundt denne saken. Dette engasjementet er viktig for alle i kommunen, og det er viktig at engasjementet kommer fra folket selv som skal bo i nærheten av beredskapssenteret, sier Bellingmo.

Gjelder flere

Bellingmo roser engsjementet, men påpeker også at dette gjelder flere områder enn bare Tårnåsen og Hellerasten.

ENGASJERT: Merete Bellingmo i Arbeiderpartiet i Oppegård er stolt over engasjementet ditt blant lokalbefolkningen i PNB-saken. – Dette er svært viktig, sier hun.

– Dersom man ser på planforslaget, ser man at støyplagene kan komme til å bli vel så ille for eksempel på områder som Sofiemyr, og ikke minst i Bjørndal og Prinsdal. Således kan man si at kampen mot støyen er like viktig å også sette seg inn i saken og mene noe om den selv om man ikke bor på Tårnåsen eller Hellerasten, sier Bellingmo.

Les også: FAU-Helge: – Klart vi er skuffet

– Mange som bor på Myrvoll og Greverud har god kjennskap til hva skytestøy gjør med hverdagen i forbindelse med Kurud-banen. Nå er riktignok dette i en helt annen skala enn hva som kommer her, men det viser viktigheten med at engasjementet er bredt og kommer fra hele kommunen, sier Bellingmo.

Har troen

Bellingmo mener det er viktig at kampen fortsetter.

– Jeg har håp og tro om at vi kommer til å komme en vei med dette. Jeg håper og tror at de sentrale myndighetene som skal bestemme dette er klar over situasjonen som beskrives, og lytter til lokalbefolkningen, sier Bellingmo.

Les også: Se lyd-demonstrasjonen på Tårnåsen skole under folkemøtet

– Arbeiderpartiet i Oppegård har også vært inne på Stortinget og snakket med nestleder Hadja Tajik om saken. Jeg opplevde at de lyttet til oss, og forstår problematikken, sier Belligmo.

– Reelt

STINN BRAKKE: Det var svært folksomt under gårsdagens folkemøte på Tårnåsen skole.

Lokalpolitikeren sier hun opplever frykten som reel.

– Dette handler om hvordan oppvekstforholdene skal bli i den nye Nordre Follo kommune. Friluftsområdene kommer til å bli helt ødelagt, for ikke å snakke om undervisningsforholdene ved skolene i nærheten. I tillegg er det ikke slik at «alle» er på jobb på dagtid i dag. Dette vil påvirke hverdagen vår i stor grad, men jeg setter lit til at myndighetene ser på saken, og hører på de kraftige signalene som kommer fra lokalbefokningen nå, avslutter Bellingmo.

 

 

Powered by Labrador CMS