Åpnes denne helgen

RAMMER INN: Marthe Sveen Edvardsen hos Artwork rammer inn bilder av Bleken og Bjertnes, som skal vises på vårutstillingen i Bibliotekgalleriet.
RAMMER INN: Marthe Sveen Edvardsen hos Artwork rammer inn bilder av Bleken og Bjertnes, som skal vises på vårutstillingen i Bibliotekgalleriet.

Kunstnerisk mestermøte på Bibliotekgalleriet

Her forbereder Marthe Sveen Edvardsen salgsutstillingen med Håkon Bleken og Sverre Bjertnes på Bibliotekgalleriet.

Publisert

Tidligere i vinter rundet Håkon Bleken 90 år. Den høyt respekterte kustneren feires i store gallerier i både Oslo og Trondheim.

Fra 2. til 18. mars kan vi også oppleve hans grafikk i Bibliotekgalleriet. Oppegård kunstforening er arrangør av denne spennende salgsutstillingen. I tillegg til Håkon Bleken vises grafikk av Sverre Bjertnes, og en del verk som de to har skapt i fellesskap.

Siden 60-tallet

Håkon Bleken er en av Norges store samtidskunstnere med en karriere som strekker seg fra 1960-tallet. Han har stilt ut i anerkjente gallerier både hjemme og ute. Da han i 2005 ble tildelt Anders Jahres kulturpris, utpekte han Sverre Bjertnes til Anders Jahres pris for yngre kunstnere.

De to kunstnernes gjensidige respekt og beundring for hverandres arbeid har blant annet ført til noen av samarbeidsverkene du kan oppleve i Bibliotekgalleriet, skriver Oppegård kunstforening i en pressemelding.

Oppegård Avis var innom rammeverkstedet Artwork ved Skiveien tidligere denne uken. Der jobbet innehaver Marthe Sveen Edvarsen med å ramme inn verk som skal være med på vårutstillingen.

– Dette er to av landets virkelig store kunstnere som skal vises frem på Kolbotn. Det skal bli spennende å se hvilken respons to så store navn gir i Oppegård, sier Sveen Edvarsen.

Abstrakt og figurativt

Håkon Blekens arbeider spiller på både et abstrakt og figurativt utrykk. Han er kjent for sine collager, der aktuelle avisutklipp er viktige elementer i den politisk bevisste kunstnerens budskap. De senere årene har han ofte formidlet sitt syn på myter, landskap og menneskenes innflytelse på naturen.

Sverre Bjertnes er en allsidig kunstner som stadig forandrer sitt uttrykk. Ganske naturlig når man ser på hans bakgrunn: Han ble elev hos Odd Nerdrum allerede som 16-åring, mens han i akademitiden beveget seg mot enklere motiver og dempet fargebruk.

Hans første separatutstilling fant sted i Bjarne Melgaards galleri i New York, og disse to arbeidet i en periode tett sammen. Samarbeidet har naturlig nok satt tydelige spor i Bjertnes kunst, som har gått fra det figurative til et mer flytende og spontant uttrykk, og flere teknikker.

Rådmannen åpner

Lars Kleivan er styreleder i Oppegård kunstforening. Han sier det er mange som er svært spente foran utstillingsåpningen.

– Vi er veldig stolte over å kunne tilby denne utstillingen. Her snakker vi om to av Norges absolutt største samtidskunstnere.

– 2. mars klokken 12 har vi høytidelig åpning, hvor kommende rådmann Gro Herheim i Nordre Follo kommune holder åpningstalen. I tillegg har vi musikalsk innslag fra «Spelesauene fra Svartskog», som er en ungdomsgruppe fra Svartskog Spelemannslag, forteller Kleivan.

Plass til flere

I tillegg til grafikken viser Oppegård kunstforening en skulptur av Marit Krogh. Den vakre gutten i bronse har hun kalt Liten gutt fra Namibia. Den ble også vist på Statens høstutstilling i fjor.

Oppegård kunstforening har 135 medlemmer, og er en aktiv forening med både medlemsmøter, utflukter,utenlandsturer - og selvsagt utstillinger.

– Det er selvsagt plass til enda flere medlemmer hos oss, Lars Kleivan

Powered by Labrador CMS