KLOPPA: Denne var stor suksess forrige skisesong, nå gjøres den klar for en ny.

Rastebua på Kloppa settes ut denne helgen

UTENRIKS: Søndag blir det åpning av Rastebua på Kloppa med guidet tur, varme bålpanner og aktiviteter i regi av Skiforeningen. 

Publisert

Denne uka kjøres Skiforeningens Rastebua igjen ut på Kloppa og klargjøres for en ny vintersesong.

I den forbindelse inviterer Skiforeningen til ulike aktiviteter på Kloppa nå førstkommende søndag. Skiforeningen vil sørge for at bålpannene er varme fra kl. 12.00-15.00, hvor det blir mulighet til å grille medbrakt mat. 

Arrangerer guidede turer fra alle kanter

For de som er usikre på hvordan man kommer seg til Kloppa arrangeres det guidede turer fra henholdsvis: 

  • Østre Greverud Idrettsplass (ØGI) over Pinnåsen og viltlokket (ca. 1 time hver vei)
  • Sofiemyr stadion, over E6 ved Taraldrud (ca. 45. minutter hver vei).
  • Siggerud Idrettsplass, rundt Gjeddetjern (ca. 45. minutter hver vei)
  • Stallerudhytta ved parkeringsplassen, turen tar oss over Buåsen (ca. 45. minutter hver vei)
DRITTVÆR: I fjor hadde Skiforeningen det samme opplegget. Da var dårlig vær. I følge yr.no kan det se ut som at regntøyet må på også i år.

Alle de guidede turene starter kl. 11.00. Turene går gjennom skogen og gode sko vil være en fordel. Turen er gratis og både store og små er velkomne. Skulle det være spørsmål, kan de rettes til Svein Skrattalsrud på telefon: 98222319. 

Må vente til etter jul før det bli faste åpningstider

Selv om det blir aktivitet på Kloppa førstkommende søndag, må vi vente til etter jul før det blir faste åpningstider på den populære rastebua. Det kan Svein Skrattalsrud i Skiforeningen Sørmarka fortelle. 

– Vi kjører den ut nå og den vil være åpen på søndag, men det er først etter jul vi åpner for sesongen ettersom det kun er vintersesongen vi har tillatelse til å ha den der. Etter jul vil vi ha åpent hver søndag frem til og med påske, sier han til Oppegård Avis. 

SLIK SKAL DET BLI: De første minusgradene vises på gradestokken i gamle Oppegård i disse dager. Hvem gleder seg til vinteren?
Powered by Labrador CMS