UNDER BYGGING: Motorcrossbanen i Assurdalen møter motstand fra både innbyggere og politikere før den er ferdig.
UNDER BYGGING: Motorcrossbanen i Assurdalen møter motstand fra både innbyggere og politikere før den er ferdig.

Høyre-forvirring om motocross i Assurdalen

De siste dagene før valget kunne den observante leser se to forskjellige Høyre-standpunkt om den nye motocrossbanen i Assurdalen.

Publisert

Den nye motocrossbanen i Assurdalen på grensen mellom Oppegård og Ski er under bygging, til tross for at det er motstand blant annet fra naboer på Oppegård-siden. Det er også en kjent sak at Høyre i Oppegård lenge har kjempet mot den nye banen. 

Sist tirsdag var det naboaksjon i Sætreskogen mot motocrossbanen. Høyres 5. kandidat Helge Martstrander delte bilder og video fra aksjonen på Facebook. 

"Støykamp - Engasjement 💙 Bruk din stemme i valget - Nei til motocross i Assurdalen", skrev Marstrander. Innlegget har skapt mye engasjement. 

PS! Saken fortsetter under bildet!


Fredag ble det derimot forvirring da Nordre Follo Høyres varaordførerkandidat Anne Kristine Linnestad publiserte følgende i et kommentarfelt på Facebook. 

Faksimile fra Helge Marstranders Facebook-side
Faksimile fra Helge Marstranders Facebook-side

PS! Saken fortsetter under bildet!

undefined

Faksimile


Flere lesere har tatt kontakt med Oppegård Avis og lurer på hvor Nordre Follo Høyre faktisk står i saken. 

Oppegård Avis sendte følgende spørsmål til partiets ordførerkandidat Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård. 

Senere samme dag fikk vi følgende uttalelse fra Anne Kristine Linnestad og Helge Marstrander: 

Derfor sier vi nei til motorcross i Assurdalen

Vi skal være de første til å innrømme at vi har lært mye om støy de senere årene. Derfor vet vi nå mer om hva det gjør med oss og hvordan det oppleves negativt for våre bomiljøer. Derfor var det avgjørende å få svært strenge støybestemmelser for beredskapssenteret, og vi har gått til søksmål for å få slutt på skytestøyen fra Kurud. Vi vet at støy fra en motorcrossbane vil være plagsomt for naboer på Sætreskogen og Langhus.

Det er ikke mulig å lage bestemmelser som hindrer det uten at banen får så mange restriksjoner at den blir meningsløs å bygge. 

Så skal vi være ærlig å si at det stemmer at Ski Høyre ønsket motocrossbane, mens Oppegård Høyre har kjempet imot. Kommunestyret skal ivareta innbyggernes interesser. For grenseområdene betyr det ekstra mye at vi blir Nordre Follo. I denne saken betyr det at Nordre Follo Høyre er mot motocrossbane i Assurdalen.

Powered by Labrador CMS