Sofiemyr skole

FIKK MANGE HENVENDELSER: – Vi ser nå at det vi har startet er mye større enn det vi så for oss for noen dager siden, sier Siri Wålberg. Søndag 2. februar ble det holdt et informasjonsmøte hjemme hos henne.

– Nå er det nok å spille roulette med våre barns helse

Rundt 50 foresatte møtte opp på det første informasjonsmøtet til aksjonsgruppen "Ny Sofiemyr skole nå".

Publisert

Oppegård Avis har nylig skrevet om aksjonsgruppen "Ny Sofiemyr skole nå", som ble startet av tre mødre til elever ved Sofiemyr skole for en drøy uke siden.

Underskriftskampanjen, som de satte i gang onsdag 29. januar, har hittil blitt signert av 612 personer. For  å få innpass til å fremme kravet om en ny barneskole politisk, var det nok med kun halvparten av disse underskriftene.

"Ingen trives. Om jeg kan si det sånn. Vi er sjeldent fulltallig. I løpet av en måned har vi mange sykemeldinger. Sykemeldingene kan komme av hva som helst, men inneklima spiller definitivt en rolle. De ansatte klager mye på hodepine, men det virker som at vi har kommet dit at vi bare har akseptert at det er sånn det skal være. Spesielt oppe på førsteklassebygget. Man finner seg i ting, og håper at noen andre skal ta tak. Heldigvis er det nå endelig noen som gjør det."

Anonymt svar fra en av de ansatte ved Sofiemyr skole

– Oppropet har skapt enormt engasjement. Siden oppstarten av aksjonen har vi fått mange henvendelser fra foresatte og ansatte ved skolen. Noen av disse historiene er svært hjerteskjærende, og viser at det vi har startet er mye større enn det vi så for oss, sier primus motorer bak aksjonen, Siri Wålberg, Tonje Raknes og Kjersti Horgen-Rihel.

Siden oppstarten av aksjonen har kjernen i gruppen blitt utvidet med tre nye foresatte: Aje Singh Rihel, Amna Veledar og Daniel Svensson.

Les også: Startet kamp for ny barneskole på Sofiemyr

Tok opp flere problemstillinger

Aktivistene har tatt opp flere problemstillinger og konsekvenser ved en eventuell utsettelse av skoleprosjektet. De jobber nå med å samle inn alt av dokumentasjon fra foresatte og andre relevante kilder for å kunne nå ulike instanser.

Det har også blitt dannet tre arbeidsgrupper: politisk gruppe, HMS-gruppe og aksjonsgruppe, slik at foresatte kan engasjere seg i de gruppene som har relevans med problemstillingen de ønsker å kommentere eller har nyttig kunnskap om.

– Vi jobber med aksjonen på vegne av barna, men ansatte ved skolen er også desperate over situasjonen. Skolen vår er syk. Vi vil ha trygghet og en frisk skole. Nå er det nok å spille roulette med våre barns helse. Hadde vi vist om tilstanden på Sofiemyr skole da vi flyttet til Sofiemyr i 2017, skulle vi sette et stort kryss over denne skolen og Sofiemyr, sier tobarnsfar og en av de totalt seks aktivistene i gruppen, Aje Singh Rihel.

Les også: – Barna bør tas ut av skolen i protest

Her kan du se videoen fra det første informasjonsmøtet, som ble arrangert av aksjonsgruppen søndag 2. februar:

SJEKK VIDEOEN: Her kan du se videoen fra det første informasjonsmøtet til aksjonsgruppen "Ny Sofiemyr skole", som ble arrangert søndag 2. februar 2020.

Powered by Labrador CMS