MØTES I KIRKEN: Onsdag møtes Kjell Magne Bondevik og Stefan Heggelund til samtale om tro i Sofiemyr kirke.

Var ateist - ble kristen

Førstkommende onsdag blir det politisk toppmøte i Sofiemyr kirke.

Publisert

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har tidligere hatt svært interessante dialogmøter i Sofiemyr kirke. I fjor var Kari Hilde Hodne French på besøk i kirken, og blant andre artist Hanne Krogh har også vært på besøk.

Førstkommende onsdag blir det en samtale om veien fra ateist til kristen, når Høyre-politiker Stefan Heggelund kommer til Sofiemyr kirke. Stortingspolitikeren var en erklært og markert ateist, men kom til en ny erkjennelse. I dag markerer han en klar, kristen bekjennelse.

Radikal endring

– Vi skal snakke om Heggelunds bakgrunn og hva som har forårsaket denne radikale endringen. Vi vil nok også komme inn på hvordan dette har vært i forhold til hans politiske engasjement, og hvordan dette påvirkes av hans livssyn før og nå, sier Kjell Magne Bondevik til Oppegård Avis.

– Det er spennende å forberede og gjennomføre disse kveldene.

Kjell Magne Bondevik

Nylig møttes de to på Stortinget for å planlegge kommende ukes arrangement i Sofiemyr kirke.

– Det er svært interessant å høre historien til Heggelund. Fra å være anti-kristelig, forteller han om sentrale opplevelser som har snudd livet hans. Han har lest mye litteratur, og han vil også fortelle om et besøk i Sachsenhaussen.

Populært

MYE Å PRATE OM: Selv om de er på hvert sitt politiske parti, deler Bondevik og Heggelund den kristne troen. Høyre-politikeren var tidligere en erklært ateist.

Arrangementene i Sofiemyr kirke pleier å samle mellom 70-100 besøkende. Kjell Magne Bondevik sier besøkene til temakveldene som oftest kommer på grunn personer han har møtt eller kjenner.

– Det begynte med Gerd-Liv Valla. Det er spennende å forberede og gjennomføre disse kveldene.

– Kunne du tenkt deg å tatt disse kveldene videre til enn større scene enn Sofiemyr kirke?

– Nei, jeg hørt andre har sagt dette etter å ha vært med på temakveldene, men det blir nok ikke aktuelt. Jeg er veldig fornøyd slik disse arrangementene har blitt i Sofiemyr kirke, sier Kjell Magne Bondevik.

PS! Temakvelden i Sofiemyr kirke onsdag 3. april starter kl 20.00

Powered by Labrador CMS