KLARE FOR SENDING: Programledere Atle Pettersen og Helene Olafsen er klare for kveldens store show, som direktesendes fra Hamar OL-Amfi klokken 19.00 på NRK 1.
KLARE FOR SENDING: Programledere Atle Pettersen og Helene Olafsen er klare for kveldens store show, som direktesendes fra Hamar OL-Amfi klokken 19.00 på NRK 1.

Helene og Atle leder showet i kveld

Lørdag 6. januar er det klart for årets sportshyllest på NRK. Da sendes Idrettsgallaen med Helene Olafsen og Atle Pettersen i spissen.

Publisert

For første gang i den 16 år lange historien til Idrettsgallaen, skal en utøver være programleder. Og det er selvfølgelig Helene Olafsen som har fått det ærefulle oppdraget. Lørdag 6. januar sendes NRK-programmet som er en hyllest til utøvere, lag, trenere, og én ildsjel som har gjort en innsats i sportsåret som gikk.

Les også: Hurra!!! Helene vant Skal Vi Danse!

– Dere er gærne

– Det er jo nytt så jeg vet ikke helt hva jeg går til. Det er litt voldsomt å starte på en av de største produksjonene som er, men på den annen side, er det masse flinke folk. Alle er rutinerte, og med så mange flinke og fine folk tror jeg det blir skikkelig gøy, sier Olafsen.

Hun følte det var en sjanse hun ikke kunne la gå fra seg, og som alltid hoppet Olafsen i det ukjente.

– Jeg ble spurt tidligere i høst om jeg kunne tenke meg det, og da tenkte jeg vel bare «dere er gærne». Og så tenkte jeg også at det er en ting man ikke kan si nei til, så da sa jeg ja, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

DANSEVINNER: Det er ikke første gang Helene Olafsen er på TV-skjermen. I høst vant hun sesosong 13 av det populære programmet 'Skal vi danse'.
DANSEVINNER: Det er ikke første gang Helene Olafsen er på TV-skjermen. I høst vant hun sesosong 13 av det populære programmet "Skal vi danse".

TV-vant

Olafsen har etter hvert fått mye erfaring med å være på skjermen, både i «Mesternes Mester» og «Skal vi danse», med henholdsvis en andreplass og førsteplass, i de populære reality-programmene. Men dette blir første gangen som programleder. Oppegårds TV-prinsesse er likevel rolig.

Les også: De er årets nominerte til Frivillighetsprisen!

– Nervene har ikke begynt å komme enda, men de kommer sikkert. Men har jeg danset for en million mennesker, bør jeg tørre å snakke også, sier Olafsen selvsikkert.

FINALIST: Helene Olafsen slet seg helt til finalen i sesong ni av 'Mesternes Mester', og endte til slutt på en andreplass.
FINALIST: Helene Olafsen slet seg helt til finalen i sesong ni av "Mesternes Mester", og endte til slutt på en andreplass.

Overraskelser

Hun tror hun kan dra nytte av erfaringene hun har gjort seg tidligere, og lover at det kommer noen overraskelser.

– Det jeg tar med meg er å ha ro og være meg selv. Så må jeg finne en balanse mellom å være meg selv og lede programmet. Det kommer et par overraskelser i dette programmet, så jeg tror det blir gøy å se på. Det er noen ting som ikke har blitt gjort før, som Atle og jeg skal gjøre, sier Olafsen lurt.

Men på spørsmål om det blir noe fysisk, får vi bare til svar at vi må vente å se.

Innom Ingierkollen

Det blir ikke tid til så mye annet enn TV for den tidligere snowboarderen, men hun håper å få tid til noen turer i bakken også.

Les også: Gullstrupen fra Greverud

– Det er en fulltidsjobb det her, og jeg prøver å planlegge fremtiden litt. Ellers er det ikke kjempemye spennnede. Jeg vil kjøre litt snowboard og holde kroppen i gang, sier Olafsen.

Og en tur til gamle trakter blir det helt garantert.

– Jeg må alltid innom Ingierkollen i løpet av sesongen, det pleier jeg alltid, sier en fornøyd Olafsen.

Dermed er det bare å benke seg foran TV-apparatet og kose seg!

Powered by Labrador CMS