MYRVOLL: Oppegård er fortsatt et meget attraktivt område å bo i, og foreløpig er det ikke noe prisfall i sikte,

Lite bekymring i boligmarkedet

Renteøkninger, skyhøye strømpriser og stive drivstoffpriser skaper uro blant Norges befolkning. Foreløpig påvirker det ikke det lokale boligmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

I hvert fall ikke om vi skal ta meglerbransjens ord for god fisk.

– Foreløpig merker vi ingen effekt. Renteøkningen vi ser nå er varslet og forventet, så vi opplever både selgere og kjøpere som ganske så bekymringsløse, sier Kjell Ove Loeshagen, eiendomsmegler, partner og daglig leder ved Attentus på Kolbotn.

Vil ut av Oslo

Den største årsaken til dette er at boligprisene i Oslo allerede er høye og at etterspørselen etter familieboliger i nærhet til hovedstaden er ekstremt stor.

LOSER KUNDENE: Kjell Ove Loeshagen er daglig leder, partner og eiendomsmegler ved Attentus på Kolbotn.

– Sett deg på toget i 10 minutter i hvilken som helst retning fra Oslo S og du får mye mer bolig for pengene. Vi ser at folk ønsker å flytte ut av byen for å kunne kjøpe en enebolig eller et rekkehus til sine familier, og det er både evne og vilje til stede for å få det til, sier han.

Han tror det eneste du kan oppleve i løpet av høsten, er at boligprisene stagnerer noe.

– Jeg tror ikke vi vil se en prisnedgang av betydning, men muligens at boligprisene stagnerer noe. Da stagnerer de på et allerede høyt nivå, så det tror jeg alle kan leve godt med – både selgere og kjøpere, forklarer eiendomsmegleren.

Solgte mer

Med kontorer på Kolbotn, Ski, Askim og Ås, representerer Attentus boligmarkedet i Nordre Follo og Indre Østfold, og eiendomsmeglerne er, ikke uventet, ganske så positivt innstilte til den kommende høsten.

– Det er mindre spekulasjoner i våre områder, og vi har ikke tilsvarende svingninger som i Oslo. I tillegg har vi en lavere andel sekundærboliger som gjør at boligområdene ikke er like påvirket av børsen, forteller Anders Borgen, eiendomsmegler, partner og daglig leder ved Attentus i Ski, Ås og Askim.

Høy etterspørsel

Det norske boligmarkedet er generelt robust. For to år siden, da folk mistet jobbene sine på grunn av pandemien, var boligmarkedet likevel godt.

– Vi kommer ikke til å merke noen umiddelbare effekter i boligmarkedet på grunn av renteøkning, strømpriser eller bensinpriser. Norges befolkning flytter oftere og vil eie sin egen bolig, og hvis boligkostnadene øker, så velger de heller bort et restaurantbesøk, en tur på byen eller annet, mener Loeshagen.

Etterspørselen etter boliger i Nordre Follo er høyere enn antall enheter som legges ut for salg.

– Det er størst etterspørsel etter eneboliger, rekkehus og tomannsboliger. Familie-boligen. Vi ser at vi har ganske mange boliger som legges ut for salg nå i august og tiden fremover og etterspørselen er stabil. Går antallet ned, får boligene mer oppmerksomhet og større interesse, fortsetter han.

BOLIGMARKEDET: «Sånt no fåkke du i byen», så derfor søker mange seg ut av Oslo. Da er vårt distrikt ett av førstevalgene.

Gode tips

Den rutinerte megleren avslutter med noen gode tips.

– Vær tidlig ute. Ta kontakt med en eiendomsmegler så snart du har bestemt deg for å selge. Da kan du sammen med eiendomsmegler planlegge og tilrettelegge for et godt resultat, sier Loeshagen.

Du som skal kjøpe skal også få et par gode råd.

– Bruk god tid til å gå på visninger, snakk med eiendomsmegleren og spør om alt du lurer på – gjerne også i forkant av visningen. Ha finansiering klart før du går på visning og sett deg godt inn i tilstandsrapport og salgsoppgave, råder han.

Powered by Labrador CMS