EGEN STRANDLINJE: På eiendommen i Tusseveien 20 får du utsikt til Tussetjern, men også din egen strandlinje.

Sjelden perle kan bli din

Ordet «småbruk» får bokstavelig talt folk til å klikke på Finn. Nå kan du snart sikre deg en sjelden skatt i gamle Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

Småbruk i Oppegård er ikke vanlig. Ja, faktisk kan det gå både år og dag mellom hver gang det kommer ut et objekt i den kategorien. Det er altså så uvanlig at Oppegård Avis umiddelbart takket ja til sak, da den rutinerte eiendomsmegleren Bent Norderhaug fra Attentus ville vise frem «godset».

Eiendommen ligger altså i Tusseveien 20 i Oppegård syd, og kloke, lokale hoder vil sannsynligvis har regnet seg frem til at det ligger ved Tussetjernets bredd. Og det er helt riktig.

SELGER GODSET: Anita Løvland sier det er en tid for alt. Bent Norderhaug fra Attentus har fått jobben med å selge.

Boligen og eiendommen har faktisk både utsikt til vannet og egen strandlinje.

LETTSTELT: Hovedhuset er på rundt 300 kvadratmeter og utearealene omtales som lettstelte.

– Sånne eiendommer som dette er virkelig en etterspurt vare, og dette er en spesiell eiendom. En herlig plass som ligger på landet, men som samtidig må kunne sies å være utrolig nært «byen», begynner Norderhaug på «meglersk».

Kort vei til toget

Tar du beina fatt, tar det deg rundt ti minutter til Oppegård stasjon. Det må sies å være godt innafor for de aller fleste som drømmer om småbruk.

Og det er ikke få, skal vi tro megleren. Sentrumsnære småbruk er nemlig bortimot det «hotteste av det hotte» på boligmarkedet.

– Denne blir det mye interesse rundt. Jeg forventer en del telefoner ja. Målet er å tilrettelegge for at så mange som mulig kan få muligheten til å se boligen og eiendommen. En ting er at folk drømmer om småbruk, men her er det mye eiendom for «penga», sier han og anslår en prisantydning rundt 10 millioner kroner.

Interesse i Oslo

Norderhaug er optimistisk og forventer mye interesse, både fra drømmere og reelt interesserte. Han henvender seg til selger Anita Løvland:

– Du må nok være forberedt på at det kommer til å komme folk som vil «snike i køen» og som kontakter deg direkte. Da gjelder det å ha is i magen.

Han tror interessen vil komme fra marked også utenfor gamle Oppegård.

– Her er det mange i Oslo-markedet som kommer til å reagere, for det er så kort vei til alt. Husk at folk gjerne «går bananas» for småbruk som ligger godt over en time unna Oslo, sier Norderhaug.

ER FORBEREDT: Med god hjelp av Bent Norderhaug er selger Anita Løvland forberedt på mye interesse.

Kan fråtse i bær

Som meglere flest er også Norderhaug raus med beskrivelsene, men så har han også sine ord i behold på mange områder.

– Dette er en virkelig småbruksdrøm. Jeg vet det er brukt før, men her er det endelig på sin plass å bruke de ordene, for dette er faktisk et småbruk. Eiendommen er ganske lettstelt i seg selv, og du kommer et langt stykke på vei, bare med en robotgressklipper. Mens den går kan du fråtse i så mye bær du bare gidder og bruke Tussetjern, enden du vil bade, padle eller fiske, gløder han.

VILL UTSIKT: Denne utsikten er det nok mange som drømmer om å kunne se hver eneste dag.

– En tid for alt

SELGER MED VEMOD: Anita Løvland innrømmer at det er vemodig å selge perlen i Tusseveien.

Rundt på eiendommen er det en rekke små og større bygg, blant annet flere boder og et stabbur. Det gir mange muligheter.

Dagens eier har bodd i boligen i nesten tretti år. Nå går ferden videre.

– Her har det vært fantastisk å bo, men det er en tid for alt, sier Anita Løvland, som i sin tid kom flyttende fra Valdres.

For et års tid siden mistet hun mannen sin, den velkjente forfatteren Birger Løvland, som har skrevet flere bøker om og fra lokalmiljøet.

Hun er sikker på at de nye eierne vil oppleve nye lykkelige stunder.

– Det er fantastisk å bo her, uansett årstid. På vinteren kan du gå på skøyter på isen og hugge ditt eget juletre, og på sommeren er det bare fantastisk. Det er ikke så mange som har badevann i egen hage, sier hun.

NB: Boligen kommer på boligen i løpet av de neste dagene. Følg med på finn.no

Powered by Labrador CMS