FRA KONTORET TIL BADSTUEN: Thomas Bjørdal ble fascinert av aufguss da han var fast gjest på The Well. Nå jobber han som spavert og holder egne aufguss-ritualer ved siden av kontorjobben. Han er en av 14 deltakere i aufguss NM 17. og 18. august.

Teater i badstuen

Fredag 17. og lørdag 18. august arrangerer The Well aufguss-NM, et mesterskap i badstue-ritualer. Aner du ikke hva det er? Ta turen innom og finn det ut, da vel.

Publisert

Det første aufguss-NM som ble avholdt var på Farris Bad i 2013. I år er det The Well som skal kåre Norges beste badstu-ritual. Fredag 17. og lørdag 18. august stiller totalt 14 deltakere opp for å kjempe om en plass i VM.

Mesterskap = Show

Til vanlig er aufguss-opplevelsen på The Well rolige ritualer i badstuen, med eteriske oljer og avslappende musikk, men ved mesterskap blir det mer show.

ØVELSE GJØR BADSTUE- MESTER: Thomas Bjørdal er klar for å vise det han kan i aufguss-NM.

 – Det brukes musikk og kostymer, badstuen blir dekorert, og man forteller en historie, Det er nesten litt teater, forteller Thomas Bjørdal, spa-vert og badstuemester på The Well.

Les også: Toner til håp og trøst

Mesterskapet skal avholdes i den største badstuen på anlegget, med plass til omtrent 70 personer, og hvert innslag tar omtrent 15 minutter. Det skal konkurreres i singel og team.

– De tre dommerne i juryen er alle internasjonalt godkjent. Det som blir bedømt er duftopplevelsen, varmeopplevelsen, tema og historien, kostyme og rekvisitter og håndkleteknikker. I tillegg kommer samspill og synkronitet i teamkonkurransen, forteller wellness-manager og NM-koordinator, Franziska Lang.

Trening

VENTER PÅ NM: – Mange gjester som går her til vanlig venter på dette arrangementet, sier Thomas Bjørdal og Franziska Lang.

Bjørdal mener det hjelper med bakgrunn i dans, teater, turn eller noe kreativt fra før av, og gjerne noe atletisk.

 – Det er veldig fysisk krevende, jeg bruker dette som treningen min, sier Bjørdal.

Les også: Slik blir The Wells nye gigant-hotell

Han ble bitt av aufguss-basillen da han var gjest på The Well, nå har han jobb der og stiller i NM. Det gleder han seg til. Og skal vi tro spa-verten, er ikke han den eneste.

– Mange gjester har ventet på dette. Vi har også en egen supportergjeng som blir med til VM og heier oss frem, avslutter Bjørdal.

Powered by Labrador CMS