ISPRINSESSEN: Ifølge Aune Sand er maleriet Isprinsessen Vebjørn Sands Mona Lisa. Han har malt på det i åtte år. Nå kan du se det i Kolben.

–Kolbotn er en perle

Siden fredag 31. mars har Vebjørn Sands malerier prydet Kolben. Hvis du ikke har vært der for å se enda, er det siste sjanse nå. Onsdag pakker Aune Sand og teamet sammen og fortsetter videre på ferden gjennom Norge.

Publisert

Reisen gjennom norske lokalsamfunn for å vise frem Vebjørn Sands kunst har vært en reise i ydmykhet for tvillingbror, Aune Sand. 

– Vebjørn har sagt at jeg har drukket altfor mye champagne og spist for mange krabbesmørbrød på Manhattan, så nå må jeg reise rundt i Norge å lære meg å bli ydmyk igjen. Å møte mennesker, lære å bukke og alle de tingene som vi har lært av mormor, bestemamma og bestepappa og våre kjære foreldre, sier Sand. 

Les også: Aune Sand overrasket sykehjemmet med fantastisk gave!

Han er fornøyd med reisen og det livet har gitt han så langt, og synes det er godt å vise frem kunsten tvillingbroren.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

FANTASTISK LIV: Aune Sand synes livet har vært fantastisk, og er taknmelig for å få reise rundt i Norge med kunsten.

– Jeg har fått lov å ha et helt fantastisk liv og har opplevd de utroligste ting. Jeg har på mange måter oppnådd det jeg ville selv om mottakelsen av mine ting har vært tidvis kvass. Jeg har fått lov å være med på en fantastisk reise, det å få lov til å vise Vebjørns bilder, jeg vet jo hvor mye han har jobbet. 

Les også: – En fantastisk gave!

Selv har Aune Sand alltid vært rastløs og kunne ikke vært maler som sin bror.

–  Det er mange som lurer på om jeg maler, men jeg er altfor rastløst, tanken har aldri slått meg.  Jeg er en latsabb i forhold. Jeg har valgt en annen livsvei og nå er jeg over 50, nå handler det om familien, sier Sand som selv har blitt pappa for annen gang for ikke lenge siden. 

Fortryllende lokalsamfunn

Reisen rundt om i Norge har gjort inntrykk og han roser lokalsamfunnene opp og ned, med store ord og gester.

– Det er fantastisk å se hvor unikt og fortryllende disse lokalsamfunnene er. Sånn som å komme til Kolbotn. Jeg har jo aldri vært her før enda jeg bare bor noen minutter unna, så kommer jeg hit og møter interesse og varme, et nydelig lokalsamfunn, sier Sand og forteller at han har lært mye av å reise rundt.

PS. Les mer under bildet!

PRESTEN OG MOR: Maleriet av presten Børre knutsen er et av Vebjørn Sands favorittbiler. Portrettet av mor minne Aune på at han må lære seg å bukke dypt og være ydmyk igjen, som han har lært av sine forldre og besteforeldre.

 

– Kolbotn virker som et godt lokalsamfunn. Det er en perle som ligger rett utenfor Oslo. Jeg innrømmer det etter å reist rundt i Norge nå i to år, at jeg har vært altfor høy på meg selv, jeg må lære meg å bukke dypt.

Helter og demoner

Utstillingen "individets valg" handler om helter og demoner under krigen, og er et samarbeid mellom Vebjørn Sand og den annerkjente kunshistorikeren og kunstkritikeren, Donald Kuspit. 

Les også: "Popper" opp på Kolbotn!

– Det handler om historiefortelling. Vebjørn har valgt etter råd fra Kuspit, som er jøde selv, å gå inn i enkeltskjebner og fortelle historiene, sier Sand og forklarer entusiastisk noen av tankene til broren.

FINANSIERER KUNSTEN: Aune Sand forteller at alt de tjener på kunsten går tilbake inn i kunsten igjen. 

–  Vebjørn sier at når han maler et maleri skal det ikke være helt fremkalt, vi skal male videre på det. Når han maler fra krigen er tanken at hvis det griper oss  så skal vi tenke videre på det, da er kunsten på sitt beste.

Alt er til salgs

Alt som er med på utstillingen er til salgs, også skjorten til Aune Sand, spøker han selv.

– Det er grafikk fra 8000 kroner og oppover, ferdig med ramme og glass, og alt er med på å finansiere det å reise rundt. Jeg pleier å si det er så det går rundt. Vi har holdt på i 35 år og er fremdeles blakke, ler Sand. 

PS! Har du ikke vært på Kolben og sett enda, har du enda sjansen, men fort deg, på onsdag pakker Galleri Sand sammen og tar fatt på veien videre. 

Powered by Labrador CMS