POP-UP: I morgen kommer Aune Sand med teamet sitt og setter opp kunstutstilling i Kolben.
POP-UP: I morgen kommer Aune Sand med teamet sitt og setter opp kunstutstilling i Kolben.

"Popper" opp på Kolbotn!

I morgen, fredag 31. mars, kommer Aune Sand til Kolben. Med seg har han "pop-up" utstillingen "Individets valg" som består av Vebjørn Sands malerier de siste tiårene.

Publisert

Galleri Sand har reist uavbrutt med kunsten Vebjørn Sand i to år. Det har resultert i 27 "pop-up" utstillinger rundt om i Norge, hvor målet er å vise frem maleriene til Vebjørn Sand gjennom de siste tiårene, og bringe kunsten til folket.

Fredag 31. mars kommer Aune Sand til Kolben med hele 150 malerier, grafiske verk og tegninger. 

Senker terskelen

– Utstillingen "Individets valg" stilles ut i sin fulle bredde for å vise hva han brukt livet på. Bildene har hengt på veggen i galleriet vårt i New York, og noen er innkjøpt av noen av de fremste kunstmalerne i verden ifølge New York Times. Nå synes vi det er på tide å reise rundt og vise de flotteste maleriene og kunstverkene hans. "Pop-up" senker terskelen for mennesker å se kunst, sier en entusiastisk Aune Sand. 

Les også: Én million har lyttet til Grab The Moment på Spotify!

INDIVIDETS VALG: Kunstneren Vebjørn Sand maler på Tjøme, men broren og resten av Galleri Sand reiser rundt med maleriene hans gjennom de siste tiårene.
INDIVIDETS VALG: Kunstneren Vebjørn Sand maler på Tjøme, men broren og resten av Galleri Sand reiser rundt med maleriene hans gjennom de siste tiårene.

Kolben blir den 28. "pop-up" utstillingen og Sand og teamet hans gjør all jobben selv og er også tilstede for å fortelle om kunsten.

–  Vi har reist uavbrutt i to år og vi gjør all jobben selv. Vi rigger opp, frakter maleriene og er til stede selv og forteller om bildene og møter mennesker og takker for den fantastiske støtten gjennom 35 år, som har gitt oss muligheten til å satse så tungt internasjonalt og jobbe med kunst, sier Sand. 

– En nydelig perle

Sand sier han gleder seg stort til å gjøre inntog på Kolben. 

– Vi bor jo ikke langt fra Kolbotn og det har vært veldig gøy å komme og se hvor fantastisk fint dere har det. Kolbotn er en nydelig perle og jeg har allerede vært hos Baker Nordby og slafset i meg Napoleonskake, så det er mange grunner til å bo på Kolbotn, sier Sand. 

Les også: Baker med kjærlighet

Utstillingen blir hengt opp i løpet av morgendagen og vil åpne for publikum så fort den er klar. Så langt er bildene sett av mellom 150 og 170.000 mennesker på de 27 stedene de har vært. 

– Vi åpner i morgen når vi er ferdig med å henge og vi blir frem til og med neste onsdag, sier Sand og legger til at responsen så langt her vært positiv.

–  Det har vært en enorm respons og kjempegøy for kunsten at det er interesse for stille bilder, som Vebjørn sier. Det er de samme bildene som vi har reist med og hvert sted er unikt. Vi henger opp bildene så skjer det som skjer. Vi møter mennesker og presenterer bildene og har veldig mange fine menneskemøter. Vi prøver så godt vi kan å være tilgjengelige og å skape en god opplevelse for lokalsamfunnet og vise kunst som er i verdensklasse, sier Sand.

Powered by Labrador CMS