ETABLERING AV PRIVAT UNGDOMSSKOLE

PRIVAT UNGDOMSSKOLE: WANG Ung Follo skal drives som en privat ungdomsskole med særskilt profil rettet mot idrett og aktivitet. Foto: WANG

WANG Ung Follo: – Vi må bestemme oss senest i september

WANG Ung har fortsatt håp om å starte en ny ungdomsskole på Sofiemyr om ett år, men nå begynner det å haste med en beslutning.

Publisert Sist oppdatert

Den nye skolen skal drives som en privat ungdomsskole med særskilt profil rettet mot idrett og aktivitet. Ifølge den nylig godkjente søknaden kan oppstarten skje tidligst høsten 2022 og senest høsten 2023.

ER FORTSATT I DIALOG: – Vi er fortsatt i dialog med Solon Eiendom, men ingen avtaler er signert ennå, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo. Yana Stubberudlien

– Egentlig begynte det å haste med en beslutning om lokalisering av skolen for to måneder siden, det er hvis vi snakker om en eventuell oppstart høsten 2022, sier daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef i WANG, Håvard R. F. Johansen.

Siden 2017 har de vært på jakt etter egnede lokaler (skolebygg og idrettsflater) på 1.250-1.500 kvadratmeter på Sofiemyr, men også andre steder i Nordre Follo, blant annet på Langhus. Daglig leder for skolen bekrefter at status på saken om lokalisering av skolen fortsatt er uendret.

– Senest i september

Lokalisering på Fløysbonn er fortsatt aktuell, ifølge Johansen. Ifølge ham vurderer de fortsatt muligheter om etablering av skolen på tomten som Solon Eiendom eier på Fløysbonn, først i midlertidige lokaler i det gamle Jernia-bygget (Fløisbonnveien 2-4) og etter hvert i permanente lokaler i nærheten av Sofiemyr idrettspark.

– Vi er fortsatt i dialog med Solon Eiendom, først og fremst om nødvendige fasiliteter, men ingen avtaler er signert ennå. Neste møte blir i august. Hvis vi skal starte skolen høsten 2022, må vi ha en signert avtale senest i løpet av september 2021, sier han.

JERNIA-BYGGET: WANG Ung vurderer å leie lokalene i Fløisbonnveien 2-4 i forbindelse med etablering av midlertidige skolelokaler i denne bygningen. Foto: Yana Stubberudlien

Etterspurt tilbud

Håvard R. F. Johansen sier tilbudet på WANG Ung Oslo (holder til i Haslevangen 16) er veldig etterspurt. Det er mange elever som står på venteliste.

– Vi har en lang venteliste på Wang Ung Oslo. I år har 450 elever søkt plass hos oss, men vi har kun 120 plasser, sier han.

62 elever på 8. trinn

WANG Ung Follo er godkjent for 190 elever på 8.-10. trinn, men det første året vil de starte med kun to klasser på 8. trinn, det vil si 60 til 62 elever totalt. Søknadsfristen for opptak blir innen 1. mars 2022 dersom skolen starter i august samme år.

– Hver idrett får egne kvoter ved inntak. Foreløpig har vi ikke bestemt oss ennå for hvilke idretter vil bli representert på den nye ungdomsskolen, sier Johansen.

Foreløpig ikke prioritert

Etter å ha kjøpt Fløisbonnveien 6 for 95 millioner kroner i fjor høst, sitter Solon Eiendom ASA nå med rundt 100 mål på Fløysbonn som de vil utvikle med 800 til 1200 nye boliger, med byggeoppstart i 2024-2025.

Mesteparten av området Solon Eiendom eier på Fløysbonn utgjør det såkalte utbyggingsfeltet B7.

Det er lagt inn i kommuneplanen for 2019-2030 som fremtidig boligformål, men kommunen har vedtatt at arealbruken skal tas stilling til i en områderegulering hvor man ser på en transformasjon av hele næringsområdet øst for Sam Eides vei.

FRA 500 TIL 1200 BOLIGER: Forrige eier av DSV- og Jernia-tomtene ønsket å bygge ut tomtene med opptil 500 boliger for 1000-1250 innbyggere. Illustrasjonen viser en blanding av rekkehus, punkthus og mindre leiligheter. Planområdet har siden den gang blitt større og den nye eieren vil bygge ut hele feltet med opp til 1200 boliger for over 2500 innbyggere. Illustrasjonen viser den tidligere planen (for opptil 500 boliger). Foto: ISEE Communications AS/Kristoffer Sandenture og Asplan Viak

Fra Jernia-bygget til Kongeveien 47

Utviklingsdirektør Tom André Svenning-Gultvedt i Solon Eiendom bekrefter at selskapet er i dialog med WANG Ung Follo og jobber for at ungdomsskolen kan etablere seg på Sofiemyr, først i midlertidige lokaler i Jernia-bygget.

VIKTIG DEL AV B7: – Vi kommer til å jobbe for at WANG Ung Follo etablerer seg på Sofiemyr. Vi ser på dem som en viktig del av B7, som vil bidra til å skape et godt miljø i området, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom André Svenning-Gultvedt. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi jobber nå med tegninger og kravspesifikasjon for entreprise. Etter at området er omregulert om noen få år kan permanente skolelokaler bygges for dem i Kongeveien 47 (bygget hvor Atlet Fysio Sofiemyr holder til per i dag). Vi skal starte med omregulering så fort vi får lov til av kommunen, sier Svenning-Gultvedt.

FRA DSV TIL UNGDOMSSKOLE: DSV-eiendommen i Kongeveien 47 på Sofiemyr ble solgt i 2014. I dag eies den av Solon Eiendom. Når området er omregulert om noen år, kan det bli bygget et permanent skolebygg for WANG Ung Follo.

Kommunens kvalifiseringssenter leier lokaler i Jernia-bygget til voksenopplæring i dag, men det er vedtatt at virksomheten skal flytte inn i det gamle rådhuset på Kolbotn etter at det sistnevnte er pusset opp for 69 millioner kroner innen februar 2022. Opphøret av leieforholdet på Fløysbonn vil gi kommunen en innsparing på litt over en million kroner per år.

Les også: Skal bygges om for 69 millioner

Fikk ikke støtte hos posisjonen

Utbygging av B7 er ikke på prioriteringslisten til kommunen per i dag. Onsdag 16. juni, da den såkalte LDIP (langsiktig driftsanalyse og investeringsplan) ble behandlet av kommunestyret, foreslo Høyre å prioritere utbygging av B7 før 2030.

– Vi mener utbygging av B7 er et godt prosjekt som bør prioriteres før 2030. Det er et allerede nedbygd areal. Ved å realisere det får vi bort tungtrafikken fra Fløysbonn i stor grad, nærmiljøet blir forskjønnet og nå bygger man også ny skole i området, sier Høyres gruppeleder Cecilie Dahl-Jørgensen Pind.

I tillegg foreslo Høyre å bytte ordene «vurderes realisert» med «realiseres» etter 2030, for å gi en viss forutsigbarhet til utbyggerne av B7. Begge forslagene fikk ikke støtte hos flertallspartiene og falt.

– WANG er åpne for flere alternativer

Utvalgsleder i kommunen, Camilla Hille (V) støtter kommunedirektørens anbefaling at B7 skjøves litt ut i tid. Hun mener det er riktig å utvikle både Kolbotn og Ski, innefra og ut.

– Det er i tråd med både nasjonale og regionale føringer. Så er det en rekke boligområder også utenfor Ski og Kolbotn som skal utvikles. Alt kan ikke bygges samtidig. Det har ikke kommunen kapasitet til, med tanke på mangel på vann- og avløp og mangel på skole- og barnehagekapasitet. Da må det prioriteres, sier Hille.

Videre sier hun at hun nylig har hatt et møte med WANG Ung Follo.

– De er åpne for flere alternativer i hele kommunen så lenge det er snakk om lokaler nær idrettsplass. Oppegård IL la akkurat frem en ny hall med mulig skole med WANG også, sier utvalgslederen.

Powered by Labrador CMS