Julie til semifinalen i Kakekrigen!

Bakte fletta av motstanderne på TV!

Publisert

En ny sesong av Kakekrigen på FEM er i gang, og en av de 32 deltagerne som skal få bryne seg på kulinariske oppdrag som skal imponere dommerne, er  Julie Delia Lie Steinfjell fra Kolbotn. 

Denne uken bakte hun seg rett til semifinalen!

-  Det å vinne i noe du i utgangspunktet ikke er best i, gir en god følelse. Jeg føler mestring og får en ekstra boost. I tillegg er det jo veldig deilig å vite at man ikke alltid trenger å være best for å vinne. Terskelen for å melde seg på ting eller være med på ting er hvertfall blitt senket for min del. Jeg har mange ting jeg har ventet med, som for eksempel toppturer eller maraton, fordi jeg selv mener jeg ikke er godt nok trent. På bucketlisten har jeg blant annet at jeg skal være med i et norgesmesterskap en dag. I hva vet jeg ikke, men nå føler jeg meg mer sikker enn noen gang på at det kommer til å skje. Jeg kommer hvertfall til å fortsette med å bare hive meg med på ting. For uansett om du vinner eller ei, er det ufattelig morsomt å utfordre seg selv og være med på nye ting, sier mesterbakeren.

- Det  beste med å ha vært med på kakekrigen er konkurransemomentet. Konkurranseinnstinktet vekkes når jeg er på håndballbanen, på jobb eller når noen roper "førstemann", men det å konkurrere på denne måten er litt annerledes. Jeg trives veldig godt med å få en oppgave, løse denne, for så og få umiddelbar feedback. Det var vel egentlig ikke noe som var direkte vanskelig. Men det er klart at dommeroppgavene bød på noen ekstra utfordringer med tanke på at vi fikk oppskriften i studio, sier hun.

PS! Se video fra Julies uke i Kakekrigen i videovinduet øverst i saken!

– Lærte mye

Lie sier det det var en god og spennende opplevelse.

BAKEMESTER: Julie Delia Lie Steinfjell fra Kolbotn er med i Kakekrigen på FEM.

– Det var jo mye vanskeligere enn jeg opprinnelig så for meg. Jeg havnet umiddelbart i en underdog-posisjon, og måtte steppe opp gamet en del etter første runde. Vi ble på kort tid en sammensveiset gjeng, selv om det ikke ble mye grining når noen røk ut, skjønner jeg nå hvorfor folk reagerer som de gjør i andre litt lengere reality-program. Man er i en boble hvor man raskt kommer tett på hverandre, sier hun.

– Alle de andre deltakerne var mesterbakere i forhold til meg, med hundrevis av kaker i repertoaret. Dette nøt jeg godt av da de var villige til å lære bort alt de kunne. Før jeg meldte meg på programmet var jeg overbevist om at jeg var godt trent på å takle stress og press, da jobben min ikke går ut på annet. Men der fikk jeg passet mitt påskrevet, gitt! Mer kaotisk baking skal du lete lenge etter, tror jeg, sier hun.

Les også: Her baker Julie for hele Norge!

PS! Artikkelen fortsetter under videoen! Der kan du se Julie i aksjon på TV!

Klikk play for å se video!

– Tør å prøve

Hun er ikke redd for at deltagelsen skal føre til at hun nå aldri blir bakt til selv, slik det ofte er. Det er ofte en redsel for å «be en mesterkokk på noe godt».

SE, SÅ LEKKERT: Her er en av kakene som Julie har bakt i løpet av den første uken i kakekrigen!

– Hehe, det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg hadde nok aldri sett på noe med et skeptisk øye, med mindre noen ba om konstruktiv kritikk. Jeg elsker at folk tør å prøve og bare hiver seg rundt og gjør ting. Om dette innebærer at noen gidder å bake en kake til meg, skal ikke jeg være den som drar frem proffkortet fra kakekrigen. Det har jeg heller ingen grunn til, sier hun.

Til slutt ber vi om noen gode råd til andre amatørbakere i kommunen.

– Uansett om man vil bli god til å bake, male, stå på ski eller lede en organisasjon må man ha evnen til å ville tilegne seg kunnskap underveis. Ingenting er deiligere enn når du har lært noe nytt og tilegnet deg ny kunnskap du kan bruke til å bli en bedre versjon av deg selv, sier hun.

– Men om jeg skal komme med et helt konkret tips til alle som har en baker eller kokk i seg. Du må tørre å putte torskerogn i vaniljesausen eller popcorn i karamellen. Hvordan ellers skal du vite hva som er godt og passer sammen og ikke. Utfordre deg selv og vær kreativ, om ikke blir det ikke skapt magi, avslutter hun.

BAKEMESTER: Julie Delia Lie Steinfjell fra Kolbotn er med i Kakekrigen på FEM.

Vi ønsker Julie lykke til videre i Kakekrigen! 

Powered by Labrador CMS