UT PÅ TUR: Aldri sur. Selv om man fra 1. april må holde hunden i bånd.
UT PÅ TUR: Aldri sur. Selv om man fra 1. april må holde hunden i bånd.

Husk båndtvang - og ja, det gjelder for alle hunder

Fra 1. april må din firbente bestevenn holdes i bånd, uansett hvor mye kontroll du mener du har.

Publisert Sist oppdatert

1. april er datoen alle hundeeiere må merke seg. Da må både Fido, Pluto og Simba geleides rundt. Det minner kommunen om på sine nettsider.

Båndtvangen gjelder i hele kommunen, i parker, skog og andre steder hunden ellers pleier å få løpe løs. Denne totale båndtvangen gjelder til og med 20. august.

Gjelder for alle

Hvorfor er det viktig, spør du kanskje?

Her er informasjonen kommunen har lagt ut om saken:

Kjære hundeeiere! Vi forstår at dere gjerne vil at deres firbeinte venn skal få strekke litt på beina, snuse rundt og gjøre det hunder gjør ute i det fri når dere er på tur sammen. Flere av oss som jobber i kommunen har hund selv, og vi vet noe om den gleden man føler når hunden får svinse fritt rundt mens vi går, synlig lykkelig.

Vi må minne om at det er båndtvang i perioden fra og med 1. april til 20. august. Det betyr at hunden må være i bånd til enhver tid utendørs, med mindre den er forsvarlig inngjerdet. Båndtvangen gjelder for alle hunder. Også de av våre pelskledde, logrende venner som tilsynelatende ikke eier et fnugg av jaktinstinkt. De ville dyra og fuglene ute i naturen får avkom i disse dager. De gjemmer sine små i reder, grøfter, gress og lyng. Når vi går tur med hunden, er vi i disse dager gjester i deres fødestuer.

Båndtvangen finnes – og kan håndheves med politianmeldelse – av hensyn til dem. For at de skal få en sjanse til å beskytte sine nyfødte og leve sine liv i fred i det som er deres hjem, i den perioden i løpet av året da de er aller mest sårbare. Sårbare for å bli skremt, stresset, jaget, og kanskje bitt og drept.

Kjære hundeeier! Hunden din er sikkert verdens snilleste, og sannsynligvis blir den litt rastløs når den ikke får løpt fra seg. Når det er båndtvang må bestevennen din holdes i bånd likevel.

Powered by Labrador CMS