SE ETTER DISSE PLAKATENE: For å minne folk på båndtvangen, som nå er utvidet, har man nå valgt å lage infomrasjonsplakater, som skal henges ut på turstier i kommunen.

Husk at båndtvangen nå er skjerpet - plakater henges rundt på turstiene

Skal du på tur med bikkja må du nå holde den i bånd hele tiden.

Publisert

Den 13. februar ble det innført ekstraordinær båndtvang i Oppegård kommune fra 13. februar 2018, som gjør at det ordinære båndtvangen som gjelder hele året i tettbygd strøk, nå gjelder i hele kommunen.

I den forbindelsen har man nå valgt å henge ut informasjonsplakater langs turstiene i hele kommunen for å minne folk på å holde bikkja i bånd på tur. 

Du må holde hunden i bånd overalt utendørs slik at den ikke skader eller jager hjortevilt. Det er ikke nok å ha hunden «under kontroll». Grunneiere har rett til å avlive hunder som direkte angriper hjortevilt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Hensyn til dyrene

Det er av hensyn til dyrene at det nå er innført et slikt ekstraordinært båndtvang.

Kulde, is og mye løs snø gjør det vanskelig for dyrene, særlig rådyrene, å bevege seg rundt og skaffe mat. Dermed blir de svakere, og det kan få fatale følger hvis løse hunder jager dem.

Viltnemda støtter den utvidede ordningen. Årsaken er at viltet er ekstra sårbart i disse tider med mye snø.

Les også: Ekstraordinært båndtvang er innført

– Flere kommuner rundt oss har innført utvidet båndtvang, og vi har jobbet for å få på plass dette også i vår kommune. Det er riktig å gjøre dette nå. Så utsatt som rådyrene er i denne dype snøen, er det viktig å ha hundene under full kontroll, og det håper jeg folk forstår, sier Arild Burud, leder i Viltnemda i Oppegård.

NB! Saken fortsetter under bildet!

– Si fra og vær observant

Samtidig påpeker han også viktigheten med at folk sier fra når de observerer noe eller de får kjørt på et dyr.

– Oppegård er en kommune med mye dyr i skogen, og det er viktig at vi viser hensyn og følger med. Med mye utbygging er jo også dyrenes daglige vaner under press, så det er jo ikke uvanlig å observere både rådyr, elg og andre dyr selv i ens egen hage. La dyrene være i fred, og si fra når det er noe unormalt, avslutter Burud.

Den ekstraordinære båndtvangen er fastsatt av Oppegård kommune 13. februar 2018, med hjemmel i kommunal forskrift av 16. mars 2005. Lovbrudd kan straffes etter hundeloven §§ 10, 14c og 28.

PS! God tur – med hunden i bånd! Og husk at du kan lese mer om dette temaet i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 15. februar. Der kan du blant annet lese en stor sak hvor vi ble med Viltnemda ut på skarpt oppdrag, da et rådyr måtte avlives i et boligfelt på Kolbotn.

ENIG: Leder Arild Burud i Viltnemda mener det er riktig med utvidet båndtvang. Her er han fotografert i forbindelse med at et rådyr måtte avlives i Fjellveien tidligere denne uken. Den saken kan du lese mer om i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 15. februar.
SE ETTER DISSE PLAKATENE: For å minne folk på båndtvangen, som nå er utvidet, har man nå valgt å lage infomrasjonsplakater, som skal henges ut på turstier i kommunen.
Powered by Labrador CMS