TAR OPP MUNNBINDPROBLEMATIKKEN:
TAR OPP MUNNBINDPROBLEMATIKKEN: "Dersom vi andre tar ansvar og ikke opptrer i panikk, så kan vil tillate at kommunens yngste innbyggere får litt mer frihet, kan trene litt mer, kan være med på teater eller annet", skriver Jarle Halvorsen i sitt leserinnlegg.

Hvor ble det av den gylne middelvei?

"Hvis vi alle bruker munnbind når det er SMART, ikke nødvendigvis påkrevd eller påbudt, så kan vi alle bidra til å holde smitte på et nivå som gjør at vi skjermer de unge maksimalt", skriver Jarle Halvorsen i sitt leserinnlegg.

Hvor ble det av den gylne middelvei? Altså riksvei 152 som de gamle grekerne brukte når de snakket om moderasjon.

Jeg leser med stigende forundring at når det gjelder helseråd og både statlige og kommunale retningslinjer for Covid-19, så har det blitt relativt steile fronter blant befolkningen, ikke bare i kommunen vår, men også på landsbasis.

I den ene enden av skalaen er det fullstendig panikk, og det skrives indignerte kommenterer på Facebook om at man har besøkt den og den navngitte butikken, og så så mange brukte munnbind. Kommentarfeltet fylles deretter opp med andre, like indignerte mennesker, som vet å fortelle at det samme skjedde dem, i går, eller på mandag, i en annen navngitt butikk...

Å fysj for oppførsel! Jeg treffer folk ute, i skogen, mutters alene, MED munnbind og bikkje? Så vidt meg bekjent er det ikke påvist smitte i nevneverdig grad verken på grantrær, løvtrær eller hos den lokale elgstammen?

Så har man den andre enden av skalaen... Der avfeies bruk av masker helt som totalt virkningsløse. Enkelte går også langt i å påstå at munnbind egentlig er direkte helseskadelig, gjerne basert på enkeltpersoners offentlige uttalelser eller egen «forskning», noe som i de fleste tilfeller vil si intense studier av YouTube-videoer, ofte basert på obskure nettsteders alternative sannheter og/eller pseudo-vitenskap.

Til slutt har man faktisk en løs kanon også på denne skalaen, nemlig en av galskapens ypperste høyborger. Der skrives det uten større bekymring om overordnede Covid-planer på verdensherredømme-nivå, «Reset» av verdensøkonomi, og hvor det å skille mellom fakta og fiksjon ser ut til å være totalt underordnet eller i hvert fall fryktelig kjedelig.

Kari Jaquesson og en av hennes frontkjempere, nemlig en mat/helse-blogger, faller i denne kategorien. Kari J. er som kjent selvutnevnt ekspert på Syria, Covid-19, munnbind, Svømmegruppa Ottar, helse, kvinnesak og det meste annet.

For de som fulgte debatten (les: krigen) under et innlegg av Paal Sjøvall (SP) og Hans Martin Enger (MDG) i forrige uke, så fikk man sett hvor galt det egentlig står til i denne leiren. Denne helsebloggeren var tydelig irritert på at SATS var stengt, og at man rådes til å bruke munnbind f. eks. på storsenteret...

Det at politikere og «nett-troll» (blant annet meg) var uenig med henne i det aller meste, så ut til å være ensbetydende med en dyptgående konspirasjon. Det at hun selv debatterte med en fakta-vaksinert tone har i hvert fall ingen ting med saken å gjøre...

Det mest fornøyelige var likevel å lese helsebloggerens egen blogg etter denne «sannhets-krigen» som hun høylytt sto på sine fiktive barrikader for. Varaordføreren i Nordre Follo blir av denne bloggeren fremstilt som en blanding av lokal mafiaboss og CIA’s operative leder, som hentet rett ut av en spionroman fra Den kalde krigen. Hun hevder videre at varaordfører «måtte gripe inn» i debatten... Sikkert for å passe på at denne bloggeren (les: sannhetens fyrtårn) ikke avslørte for mye, eller som hun skrev mellom linjene på bloggen; for at Hans Martin Enger skulle sikre seg gjenvalg... Ooookey…? Her er vi altså på bærtur i feil skog, naken, med et stormasket fiskegarn og en tom tube tannkrem som eneste medbrakte redskap.

Til informasjon så er varaordfører Hans Martin en svært vanlig og hyggelig fyr, bibliotekar og et godt stykke unna det konspiratoriske bildet som bloggeren malte.

Jeg beklager, Hans Martin, men jeg får deg ikke til å passe inn i bildet som verken mafiaboss eller leder av en mytisk undergrunnsorganisasjon som har verdensherredømme på partiprogrammet, men mulig du har iscenesatt en svært kompleks narrativ fra MDG’s innerste krets? (Advarsel: Ironi)

Paal Sjøvall fikk også det glatte lavkarbo, blogger-lag, mye fordi han lenket til fakta i stedet for nettsteder som passer med hennes versjon av sannheten, noe som selvfølgelig er utilgivelig ettersom fakta, uten unntak, skal hentes fra meningsfeller, ikke motstandere. Og som bloggeren skrev... «jeg blokket alle tre»... Tja... I min bok er vel det omtrent som å få sparken av Donald Trump; DET skal i hvert fall med på CV’n.

Bibbi Neergaard hadde et innlegg i Oppegård Avis som omhandlet skjerming av barn og unge fra (de verste) Covid-restriksjonene. Slik jeg leste det ønsker hun også seg den gylne middelvei.

Dersom vi andre tar ansvar og ikke opptrer i panikk, så kan vil tillate at kommunens yngste innbyggere får litt mer frihet, kan trene litt mer, kan være med på teater eller annet.

I dagens situasjon lider de unges psykiske helse under «kohort-regime». De trenger erfaringer; gode og dårlige. Det å vokse opp betyr også at man både skal omgås både nye, fremmede, en og annen MDG-politiker… og noen ganger litt snodige mennesker, som for eksempel en helse-blogger eller en tidligere trimdronning, og deretter gjøre seg sine erfaringer basert på dette.

De unge er ikke modne nok til at deres sosiale utvikling skal baseres utelukkende på sine «kohort-venner», men på nye venner OG uvenner, som skal prege dem, endre dem og gjøre dem både lykkelige og ulykkelige. Kort sagt; gjøre de unge psykisk sterkere og med et sunt hode for å møte en tidvis usunn verden, hvor det meste må faktasjekkes og vurderes før mentalt inntak.

Og der har vi essensen: Hvis vi alle bruker munnbind når det er SMART, ikke nødvendigvis påkrevd eller påbudt, så kan vi alle bidra til å holde smitte på et nivå som gjør at vi skjermer de unge maksimalt.

… og i tilfelle noen fremdeles lurer; Ja, Covid-19 er fakta, ikke en konspirasjon og munnbind virker som et smittehemmende hjelpemiddel!

Powered by Labrador CMS