KOLBEN: På biblioteket i Kolben skjer det ting hele tiden.

Biblioteket byr på aktiviteter for alle fra 0 til 100 år hele uka

Opplev historisk foredrag, barnefortellinger og innsikt i datingens digitale fremtid i Kolben.

Publisert

Biblioteket fyller aktivitetskalenderen med spennende innhold hele uka. Denne uken tar Gunnar Rogneflåten deg tilbake til 1612, Mariko Miyata-Jancey holder fortellerstund om Mieko som elsker å danse i shorts og T-skjorte og Lena Lindgrend holder foredrag om dating og kunstig intelligens. Ikke noe for deg? Det skjer mye mer. 

1612 – Vendepunktet for norsk selvstendighet – fra Landsloven til Røykeloven v/ Gunnar Rogneflåten

Oppegård historielag inviterer til foredrag. Norge er i det mørkeste av den mørke 400 års natten. Det har gått nedover og nedover helt siden Norgesveldet på slutten av 1200-tallet. Under Kalmarkrigen er det en spesiell dato og hendelse som markerer vendepunktet og peker fram mot styrket nasjonalfølelse og etter hvert et fritt Norge. Gunnar Rogneflåten vil ta oss gjennom norsk 750 års ned- og oppgang ved hjelp av sang og kåseri med et skråblikk på lokal historie. Gratisbilletter på biblioteket og kolben.no

Onsdag 6. mars kl. 19.00

JULENISSEN: Gunnar Rogneflåten har du garantert sett i lokalmiljøet. Han omtales ofte som julenissen. Her er han med ordføreren på OPAL-premiere.

Mieko danser m/ forfatter Mariko Miyata-Jancey

Velkommen til fortellerstund for de minste! Mieko elsker å danse! Særlig når hun får bruke shorts og T-skjorte i stedet for den dustete strømpebuksa og den trange drakta. Aldri før har Mieko spunnet så fort eller hoppet så høyt! Velkommen til fortellerstund med Mariko Miyata-Jancey som danser og forteller. Gratisbilletter på biblioteket og kolben.no.

Lørdag 9. mars kl. 12.00 

Lena Lindgren – «Ekko- et essay om algoritmer og begjær» 

I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid – et forsøk på å skildre menneskehetens blind date med kunstig intelligens. Velkommen til spennende foredrag med Lena Lindgren. Gratisbilletter på biblioteket og kolben.no

Tirsdag 19. mars kl. 19.00 

Kolben galleri

Fotoklubben

Kolbotn fotoklubb invitere til utstilling. Tittel på utstilling er «OPEN SHUTTER» og temaene er natt foto og ICM foto. OPEN SHUTTER henspiller da til at i begge temaene så er det brukt lang lukkertid. ÅPEN LUKKER. Galleriet er åpent i bibliotekets betjente åpningstid

24. februar – 13. mars 2024

Faste aktiviteter

Kommunepiloten

Hver mandag 12–14.

(Arr. Frivilligsentralen)

Etter skoletid for 5.–8. trinn

Enkel matservering, gaming, redesign, skating, brettspill, tegning- og maling, verksteder, spennende kurs og mye mer! I samarbeid med Frivilligsentralen, Oppegård Røde Kors, Oppegård Husflidslag. Støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Mandag 14.30–16.30

På nett kl. ett 

Digital veiledning for deg som vil lære mer. 

Mobil, nettbrett, PC/Mac.

Tirsdag kl. 13.00

Litterært kvarter

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

Onsdag 12.15

Åpen barnehage

Mandag og torsdag 10–13

ETTER SKOLETID: Hver mandag er det alt fra brettspill, enkel servering og gaming på biblioteket, men det er et flott tilbud i seg selv å ta turen alle andre dager også.
Powered by Labrador CMS