GLEDER SEG: Kommunalsjef Sten Tore Svennes gleder seg til den nye barnehagen på Greverudlia står innflyttingsklar, men det blir først i januar 2019. Her bak ser du at den gamle barnehagen er revet.

Snart byggestart på Greverudlia

Den gamle barnehagen på Greverudlia er jevnet med jorden, men opp av asken skal det reises et nytt, flott barnehagebygg med seks avdelinger.

Publisert

Dersom du har gått i området rundt Greverudlia den siste tiden, har du kanskje lagt merke til at det er noe som mangler der. Den gamle barnehagen er revet, og nå skal det bygges en helt ny og toppmoderne barnehage på stedet.

– Den gamle barnehagen var moden for riving, og det nye bygget kommer til å bli både funksjonabelt og flott. Den blir stor, romslig, lys og får god elekearealer både innvendig og utvendig. Dette blir en god plass både for ungene og de ansatte, og ut fra tilbakemeldingene vi har fått, så gleder de ansatte seg til å komme inn i det nye bygget når det står ferdig, og det kan barna også gjøre, sier kommunalsjef Sten Tore Svennes i Oppegård kommune.

PS! Saken fortsetter under bildesammenligningen. Her kan du se før og etter rivingen! Se også bildekarusell nederst i saken. Der kan du se hvordan barnehagen og området så ut før det ble revet. 

 

Sveip med fingeren eller bruk musen din for å se før- og etterbilder fra rivingen av Greverudlia barnehage.

Mye større

Vi står sammen med kommunalsjefen på den gamle barnehagetomten. Her er de gamle bygningene jevnet med jorden.

– Det er nok mange som kanskje synes det er vemodig at barnehagen er revet, men jeg er sikker på at den nye barnehagen kommer til å bli et flott tilskudd til området, sier Svennes.

Les også: Ekstramillioner til bygging av ny barnehage

Her sto det en fire-avdelingsbarnehage, mens nå skal det bygges for seks avdelinger.

Og det er ikke småtterier som skal bygges når man først skal investere i ny barnehage. Den nye barnehagen vil bli nesten dobbelt så stor som den gamle som stod der.

PS! Saken fortsetter under bildene! Se også bildekarusell nederst i saken. Der kan du se hvordan barnehagen og området så ut før det ble revet.

NY BARNEHAGE: Slik vil den nye Greverudlia barnehage se ut, sett fra parkeringsplassen.

 

LYST OG STORT: Slik vil fellesrommet i den nye Greverudlia barnehage se ut.

– Kostbart, men verdt det!

53,5 millioner kroner legges på bordet når nye Greverudlia barnehage skal bygges. Kommunestyret gikk 25. september inn for en ekstrabevilgning til å bygge Greverudlia barnehage. Nettorammen for prosjektet ble der økt med 16,8 millioner kroner.

– Dette er en god investering for fremtiden, sier Svennes.

Den nye Greverudlia barnehage blir ikke den eneste nye barnehagen sør i kommunen. Det kommer også to private barnehager som skal ta seg av barn som kommer til verden eller flytter inn på det nye byggeprosjektet på Myrvoll.

Les også: Her kan barna boltre seg om ett år

Oppegård syd er et område som er i kraftig vekst. Den nye barnehagen vil sammen med de planlagte, private barnehagene kunne ta seg av det behovet som er i dag og som vil komme i fremtiden, sier Svennes.

GLEDER SEG: Kommunalsjef Sten Tore Svennes gleder seg til den nye barnehagen på Greverudlia står innflyttingsklar, men det blir først i januar 2019. Her bak ser du at den gamle barnehagen er revet.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også bildekarusell nederst i saken. Der kan du se hvordan barnehagen og området så ut før det ble revet.

Ferdig i 2019

Når grunnmuren skal reises og prosejktet skal bygges, er det foreløpig ikke satt noen dato på, men det er å vente at dette ikke vil bli om så alt for lenge, da kontrakt for byggeprosjektet nå er skrevet under.

Prosjektet planlegges uansett ferdigstilt for overtagelse januar 2019.

Barna fra Greverudlia barnehage holder til i modulbarnehagen i Kongeveien 21, mens det bygges ny barnehage.

Les også: Ruller ut lekeapparater for millioner på millioner

– Det er klart at det blir noe mer reising og planlegging for foreldre og barn i denne perioden, men jeg tror at når barnehagen står ferdig, vil det være verdt det, avslutter kommunalsjefen.¨

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet, og det er vel slik at den som venter på noe godt og så videre. 

PS! Husker du? Det er mimretid! I bildekarusellen under ser du bilder fra før barnehagen ble revet!

Powered by Labrador CMS