Covid-19 i Nordre Follo

HAR OPPLEVD STOR PÅGANG I DAG: Kommunens testtelefon har i dag hatt utvidet åpningstid på grunn av stor pågang.
HAR OPPLEVD STOR PÅGANG I DAG: Kommunens testtelefon har i dag hatt utvidet åpningstid på grunn av stor pågang.

Ansatt i barnehage og ansatt på SFO smittet – Flere barn og voksne kan være berørt

Søndag 9. august ble det meldt inn to nye smittetilfeller i Nordre Follo. Begge tilfeller er knyttet covid-19-utbruddet i Indre Østfold.

Publisert

Det første av de to smittetilfellene ble meldt inn klokken 15:00 søndag ettermiddag. En ansatt i en av kommunens barnehager fikk da påvist covid-19.

Kommunen opplyser at den smittede ikke er bosatt i Nordre Follo kommune.

Covid-19 i Nordre Follo:

 • De to første tilfellene i Nordre Follo ble registrert onsdag 11. mars. Begge er knyttet til utbrudd i utlandet. I løpet av kvelden torsdag 12. mars ble det meldt inn ni nye tilfeller.
 • Det var ikke påvist smitte av covid-19 i nesten en måned (i perioden fra 27. juni og til og med 23. juli).
 • 24. juli: 2 meldte tilfeller. Smittekjeden startet i utlandet.
 • 26. juli: 1 meldt tilfelle
 • 28. juli: 2 meldte tilfeller
 • 29. juli: 1 meldt tilfelle
 • 6. august: 2 meldte tilfeller
 • 7. august: 1 meldt tilfelle
 • 8. august: 1 meldt tilfelle
 • 9. august: 2 meldte tilfeller
 • Antall innrapporterte tilfeller per i dag: 114 personer.

  Tre personer døde på Ahus (22. mars, 1. april og 10. april).

 • OBS! Ifølge VG har Nordre Follo 119 personer som er smittet med covid-19 per i dag hvorav to personer er innlagt på sykehus. Registreringene til VG baserer seg på folkeregistrert adresse til smittede. I noen tilfeller kan den smittede oppholde seg, og få behandling, i en annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert.

Samtidig presiseres det at det konkrete smittetilfellet er knyttet til covid-19-utbruddet i Indre Østfold der det har nå blitt varslet om ukontrollerbar smittespredning.

– Personen har vært på jobb i barnehagen onsdag denne uken, og to kohorter kan være berørt. Alle voksne, og barn som var i nærkontakt med den ansatte, er kontaktet direkte og testes i løpet av dagen. Når svar på disse prøvene foreligger mandag, gjør vi en ny vurdering av om flere skal testes, sier Kerstin Anine Johnsen Myhrvold, kommuneoverlege i Nordre Follo kommune.

Kommunen opplyser også at avdelingen med de to kohortene vil være stengt mandag 10. august.

Begge knyttet til utbruddet i Indre Østfold

Snaut seks timer senere samme kveld ble det rapportert om enda et nytt smittetilfelle i Nordre Follo. Denne gangen gjaldt det en ansatt på en av kommunens skolefritidsordninger (SFO).

Den smittede bor ikke i Nordre Follo kommune. Også dette tilfellet er knyttet til utbruddet i Indre Østfold.

– Personen har vært på jobb på SFO onsdag denne uken. Voksne nærkontakter som jobbet sammen med den ansatte blir kontaktet direkte og testes i morgen, 10. august, sier kommuneoverlegen.

Kommunen opplyser også at SFO på den aktuelle skolen vil være stengt for første klasse mandag 10. august. Foreldre og foresatte som har barn på den aktuelle skolefritidsordningen er informert.

Utenlandssmitte

Forrige gang ble det meldt om det nye smittetilfellet i Nordre Follo kommune lørdag 8. august.

Vedkommende er en voksen person og ses ikke i tilknytning til tidligere meldte tilfeller. Smitten er knyttet til utenlandssmitte, ifølge kommunen. 

Totalt ble det rapportert om 114 smittetilfeller og tre dødsfall i vår kommune siden 11. mars da de to aller første covid-19-tilfellene i Nordre Follo ble registrert.

Viktig å teste seg ved eventuelle symptomer

Kommuneoverlegen i Nordre Follo har tidligere påpekt at det er viktig å teste seg ved eventuelle symptomer.

De vanligste symptomene ved covid-19, ifølge FHI, likner symptomer ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange har hoste og/eller feber. Senere i forløpet er det en del som utvikler tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne litt om allergi.

Det er gratis å teste seg for covid-19 og man kan teste seg alle dager i uken, også lørdag og søndag. Man må selv ringe kommunens testtelefon (33 20 09 93) og avtale tidspunkt.

Stor pågang på testtelefon

På grunn av stor pågang valgte kommunen å utvide åpningstiden til testtelefonen på søndag.

"Dessverre er det innringere i dag som ikke har fått svar. Vi ber om å ha litt ekstra tålmodighet og håper at utvidet åpningstid vil avhjelpe situasjonen", skriver kommunen.

Oppegård Avis følger opp saken.

Les også: – Det går raskt fremover

 

Powered by Labrador CMS